Een bloem van rietjes knutselen

Een bloem van rietjes knutselen

Een bosje bloemen dat lekker lang kan blijven staan, je maakt het van rietjes en chenilledraad. Dat is zo gebeurd! Knutsel je ook een bloem van rietjes mee?

Bloem van rietjes knutselen, dit heb je nodig:

  • chenilledraad in verschillende kleuren
  • schaar
  • gekleurde rietjes
  • grote kraal met een groot gat

een bloem van rietjes en chenilledraad knutselen

Bloem van rietjes, zo maak je het:

Knip eerst lekker veel rietjes in kleine stukjes. Wij deden dit handig boven een bakje zodat de rietjes niet alle kanten op schoten.

Vouw nu een stuk chenilledraad dubbel en rijg aan beide kanten lekker veel stukjes rietje.

Buig de beide zijden rond tot een bloemblaadje.

Doe dit nog een keer. Je hebt nu dus 4 bloemblaadjes gemaakt. Het laatste stukje chenilledraad buig je ook dubbel maar hier rijg je maar een één kant rietjes aan. Ook van dit stuk vorm je het vijfde bloemblaadje.

Draai de twee stukken chenilledraad in elkaar zodat je de vorm van een bloem krijgt.

Schuif aan het derde stuk chenilledraad de grote kraal en leg hem vervolgens op de bloemblaadjes. Vouw hem een keer om de andere bloemblaadjes heen en laat het uiteinde naar onderen uitsteken.

een bloem van rietjes en chenilledraad knutselen

Draai nu twee groene stukken chenilledraad in elkaar en maak aan het uiteinde een lusje. Draai het losse stuk chenilledraad van het vijfde bloemblaadje om de stengel heen.

Je bloem is nu klaar. Maak je zo een heel bosje?

een bloem van rietjes en chenilledraad knutselen

Hier zie je de stap voor stap instructie in een video:

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel