Bloemen van wol maken

Bloemen van wol maken

Pak de restjes wol maar uit de kast, dan maken we vrolijke bloemen van wol. Moeilijk is het niet. Wij laten je in een stap voor stap foto uitleg zien hoe je de bloemen maakt. Kijk je liever naar een video? Die hebben we ook meteen voor je klaargezet! Snel aan de slag dus!

Bloemen van wol maken, dit heb je nodig:

  • Restjes wol
  • vork
  • schaar
  • chenilledraad of gekleurde rietjes
  • blikje
  • washitape
  • eventueel een naald

Bloemen van wol maken, zo doe je het:

Pak de vork en het rietje of het chenilledraad. Leg de vork naast het rietje of de chenilledraad.

Wikkel dan gekleurde wol om de tanden van de vork. Maak een dikke bol met wol. Knip de draad af en zorg dat de draad vast blijft zitten. Je kunt hem bijvoorbeeld een klein stukje onder een andere draad schuiven.

Nu pak je groene wol. Haal dit door de naald en duw de naald met de draad onder de bol met wol. De draad gaat dus tussen de bol door. Schuif nu heel voorzichtig de bol met draad van de vork af en houd de draad goed vast in je hand. Wikkel dan de groene draad strak om de ene kant van de bol met wol en ook een stukje over het rietje. Knoop dan de uiteinden van de draad stevig aan elkaar.

Knip nu het uiteinde aan de bovenkant van je bol met wol open en laat de draden mooi rondom uitwaaieren. Als er per ongeluk een draadje wat langer is dan de rest, kun je dit bijknippen.

Maak op dezelfde manier nog meer bloemen en zet ze samen in een vaasje.

Dit vaasje kun je heel makkelijk ook zelf maken. Wij maakten een vaasje door een leeg blikje aan de buitenzijde rondom te beplakken met washitape.

Bekijk de video:

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel