carnaval knutselen: maskers maken

carnaval knutselen: maskers maken

Met de klas maakten we van gipsgaas prachtige maskers. Wij vonden het resultaat zo mooi dat we het graag met je delen!

Carnaval knutselen: maskers maken, dit heb je nodig:

  • gipsgaas op rol
  • handdoek
  • vaseline
  • acrylverf
  • kwast
  • decoratiemateriaal ( sierstenen, pompons)
  • lijm
  • kom met water
  • fijn schuurpapier

Carnaval knutselen: maskers maken, zo doe je het:

Werk op een ruime plek en zorg dek eventueel de vloer af.  Zorg dat de kinderen oude kleding dragen. Laat een kind op een stoel gaan zitten en sla een handdoek om de schouders van het kind en smeer het gezicht goed in met vaseline. Hiermee zorg je dat het masker straks eenvoudig van het gezicht gehaald kan worden en bescherm je de huid.

Knip stroken van het gipsgaas en leg deze klaar. Zet hiernaast een bak met water.

Beplak nu het gezicht met stroken gipsgaas. Leg het gipsgaas even in het water en vervolgens op het gezicht. Laat de stroken elkaar overlappen en let goed op dat er nergens gaten zitten. Bij ogen en neus laat je een ruime opening.

Als je zeker weet dat je een egale laag hebt geplakt, kun je vervolgens de tweede laag plakken. Plak deze laag zoveel mogelijk kruislings op de eerste laag. Hiermee maak je het  masker steviger.

Herhaal dit nogmaals en controleer na de derde laag goed of het masker overal even dik en stevig is.

Nu moet je even wachten. Het masker moet drogen. Zodra het wat gaat jeuken ( na ongeveer 15 minuten) haal je het masker voorzichtig van het gezicht. Wrik het voorzichtig los langs de randen.

Nu moet het goed drogen. Dit duurt zeker een nacht.

Zodra het masker helemaal droog is, kun je het met fijn schuurpapier glad schuren.
Hierna kan het worden beschilderd en versierd.

 

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel