15 april 2020 
5 min. leestijd

Een brief schrijven aan een ander

Een brief schrijven aan een ander

Als je zo lang thuis zit, is het best wel eens stilletjes. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor jou maar ook voor opa en oma of je vriendje met wie je al heel lang niet hebt gespeeld. Hoog tijd dus om een ander te verrassen en dat doen we met brievenpost. Schrijf je met ons mee aan een leuke brief voor een ander? Wij zorgen voor leuk postpapier zodat het er ook nog eens heel leuk uitziet.

Een brief schrijven aan een ander, zo makkelijk is het:

Heb jij al wel eens iemand een brief gestuurd?
Of als schrijven nog moeilijk is, een tekening?
Hoog tijd om ermee te beginnen. En omdat je misschien niet iedere dag een brief schrijft hebben wij wat handige vragen opgeschreven waarmee jij zo een lange brief hebt gemaakt.
Is je brief klaar? Dan snel even een wandelingetje naar de brievenbus. Ben je ook meteen weer even buiten geweest!
Het leukste van brievenpost?
Veel mensen schrijven ook terug. Ga dus maar vast klaarzitten bij de brievenbus want er komt ook vast iets jouw kant op!

Tips om een brief te schrijven:

 • Bedenk eerst aan wie je de brief schrijft. Opa of oma, je vriendje van school, je oom die heel ver weg woont of de buren. Je kunt natuurlijk één brief schrijven maar je kunt er ook een heleboel maken. Wat dacht je van brieven sturen aan iedereen in de straat?
 • Schrijftips: leg een gelijnd blaadje onder je brief, dat zie je er doorheen en dan schrijf je mooi recht.
 • Maak je een tekening? Je kunt ook een heel stripverhaal maken zodat de lezer echt een verhaaltje kan lezen in tekeningen.
 • In plaats van tekenen of schrijven kun je natuurlijk ook een brief maken met allemaal plaatjes die je uitknipt uit tijdschriften

 • Maak in plaats van een gewone brief, een brief in geheimschrift of een rebus. Dan moet de ander eerst de code ontcijferen en wordt het extra leuk!
  Hier vind je verschillende soorten geheimschrift.

Wat kun je allemaal in je brief schrijven?

 • Je brief begint natuurlijk met een aanhef. Een aanhef is de start van je verhaal. Dat kan bijvoorbeeld zijn: Beste Jens of Lieve oma.
 • Je eindigt de brief altijd met een aflsuiting. Dat is bijvoorbeeld: Groetjes van Maaike of Liefs van Maaike
 • Je kunt bijvoorbeeld in je brief vertellen wat je allemaal hebt meegemaakt de afgelopen week
 • Ook kun je ervoor kiezen om de ander een paar leuke moppen  of raadsels te sturen
 • Je kunt ook een leuk verhaaltje verzinnen en dat aan de ander schrijven.
 • Het is leuk als je in je brief ook een vraag stelt want dan heb je kans dat de ander terugschrijft. Een vraag kan dus zijn: Schrijf je me ook terug? Of Hoe was jouw week?

Een brief schrijven op mooi papier:

Natuurlijk kun je gewoon een brief schrijven op een lijntjesblaadje maar het is veel leuker als je er mooi papier voor gebruikt. In de winkel is mooi briefpapier te koop maar wij hebben ook wat verschillende soorten briefpapier voor je klaargezet die je eenvoudig kunt printen en dan kunt gebruiken.
Je maakt je brief helemaal mooi als je hem dan ook nog een beetje versiert. Dat kan bijvoorbeeld met leuke stickertjes of siersteentjes. Heb je nog stempels liggen? Dan kun je er ook leuke stempels op zetten.

Hier vind je vliegtuig briefpapier

Hier vind je potloden briefpapier

Hier vind je cupcake briefpapier

Leuke dingen doen thuis:

Wist je dat we nog meer leuke tips hebben voor als je even niets leuks weet om thuis te doen? Kijk snel verder op de pagina met heel veel tips voor leuke dingen thuis.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel