09 september 2020 
3 min. leestijd

Een egel knutselen met foam en wol

Een egel knutselen met foam en wol

Ik heb twee huisdieren, Ollie onze kat en Buster, de hond. Sinds kort heb ik er nog eentje bij en dat is een hele bijzondere: Erika de egel. Iedere avond zit ze trouw in de voortuin naast haar voerbakje te wachten op haar eten. Ik kon dan ook niet anders dan dit keer een vrolijke egel knutselen. Jij kunt de egel natuurlijk ook knutselen. Hoe het moet laat ik je zien in dit blog waar ik trouwens ook een leuke foto van Erika deel.

Egel knutselen, dit heb je nodig:

  • Wol
  • foam of stevig karton
  • schaar
  • lijm
  • klein rond bakje en een bord
  • potlood of pen
  • wiebeloogjes
  • 1 pompon

egel knutselen

Egel knutselen, zo doe je het:

Leg het bord op het foam of het stevige karton tegen de rand aan, zo dat je een halve cirkel af kunt tekenen. Trek met potlood een lijn langs de rand van het bord.

Knip nu de halve cirkel uit het foam en leg dan het kleine ronde bakje  tot de helft in het midden tegen de rand van het foam en knip ook dit uit zoals op de foto.

egel knutselen

Nu knip je uit een andere kleur foam of karton twee pootjes en een hoofd. Kijk voor de vorm even goed naar de foto. Eventueel kun je ook oortjes knippen.

egel knutselen

Knip nu langs de ronde kant van het foam kleine driehoekjes uit de rand.  zodat de rand lijkt op stekeltjes.

Knip nu aan de onderzijde een klein knipje in het lijf van de egel en schuif hier het uiteinde van de wol door. Nu wikkel je de wol om het lijf, telkens van  het midden ( de halve kleine cirkel naar de buitenrand. Je kunt dit natuurlijk kris kras doen maar je kunt het ook in een patroon doen.

egel knutselen

Als je egel mooi versierd is, schuif je het andere uiteinde van je draad weer door het knipje aan de onderkant. Eventueel kun je hier nu aan de achterkant een stukje plakband op plakken zodat het niet losschiet.

Plak nu de twee pootjes aan de onderzijde tegen het lijf en plak het hoofd midden op het lijf. Plak de oortjes op het hoofd.

Lijm nu de oogjes en de neus op de egel en hij is helemaal af.

egel knutselen

Ben je benieuwd naar Erika Egel: Ik heb een foto van haar gemaakt in de tuin. De foto is een beetje donker want egels komen natuurlijk alleen maar in de avond tevoorschijn.

egel knutselen

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel