21 december 2014 
2 min. leestijd

Een kinderfeestje in de kerstvakantie

Een kinderfeestje in de kerstvakantie

Een kinderfeestje in de kerstvakantie. De kinderen hebben even geen school en dus alle tijd voor een gezellig kinderfeestje en juist nu is er heel veel mogelijk. In deze periode wordt er veel leuks georganiseerd maar ook thuis organiseer je in deze periode een heel bijzonder kinderfeestje. Ik heb allerlei tips en ideeën voor je verzameld waarmee je een leuk kinderfeestje zo hebt georganiseerd.

Kinderfeestje thuis in de kerstvakantiewat ga je doen op jet kinderfeestje in der kserstperiode? Suus heeft tal van leuke ideeën

Knutselen in kerstsfeer:

We maken het thuis lekker gezellig en daar helpen de kinderen een beetje aan mee. Wat dacht je van:

Bovenstaande knutsels vind je als kant en klare knutselpakketten in de webwinkel van Suus kinderfeestjes. Alle materialen, een werkbeschrijving en  knutseldiploma’s, alles vind je in een kant en klaar pakket

kerst knutselen

Deze knutsels vind je in het blog. Hier vind je een complete werkbeschrijving.

Zoek je nog meer inspiratie voor kinderknutsels in kerstthema? Op pinterest heb ik een bord gemaakt vol met leuke ideeën.

Klik hier om het te bekijken.

Een speurtocht in kerstsfeer:

De kerstboom is wel heel erg kaal. Alle kerstballen zijn zoek. De kinderen mogen met een mand op pad om de kerstballen terug te vinden. Tijdens een speurtocht zoeken ze alle kerstballen weer bij elkaar. Onderweg komen ze allerlei speurtocht spelletjes tegen waarbij ze een of meerdere kerstballen kunnen verdienen.

De kerstballen moeten natuurlijk nog wel in de boom. Aan het eind van de speurtocht versieren de kinderen samen de boom. Natuurlijk doen ze dit onder het genot van een lekker glaasje chocomel om op te warmen met  kerstkransjes.

Ben je op zoek naar een kant en klare speurtocht? In onze webwinkel vind je een complete en helemaal uitgewerkte speurtocht

Klik hier om de speurtocht te bekijken

Op pad met je kinderfeestje in de kerstvakantie

Zie je op tegen een kinderfeestje thuis en ga je liever weg? Er is veel leuks te doen in de kerstvakantie.

Hier vind je wat leuke mogelijkheden:

 • een kerst speurtocht in het bos. De speurtocht naar de kerstballen wordt extra bijzonder in het bos. Bind kerstballen in bomen en laat de kinderen met een mand zoeken naar de kerstballen. De speurtocht kun je misschien laten eindigen bij een leuke uitspanning in het bos. In het Amsterdamse bos kan dit bijvoorbeeld bij boerderij Meerzicht. Hier hebben ze speciaal voor kinderfeestjes een leuk menuBoerderij Meerzicht
 • Sprookjes winterland, Sprookjes wonderland in Enkhuizen is in de kerstvakantie omgetoverd tot sprookjes winterland. Iedere dag worden de lichtjes in  de kerstboom aangestoken en het hele sprookjesbos is omgetoverd in winterse sferen.
 • sprookjeswinterlandAlice in Winter wonderland in Slot Loevestijn op 28, 29 en 30 december is een bijzonder evenement waarbij je van alles kunt zien en doen dat te maken heeft met het bekende verhaal.
 • Spannende tijdreis naar de kerstman, de museumtrein Enkhuizen -Hoorn maakt in de kerstvakantie ( van 22 tot 28 december) een bijzondere reis naar de kerstman. Onderweg kun je lekker genieten van een glaasje chocomel.

  Nog meer leuks voor Kerstmis:

  Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

  Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

  Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel