Zo organiseer je een onvergetelijk paasfeestje

Zo organiseer je een onvergetelijk paasfeestje

Eieren schilderen of zoeken, je eigen paasmandje maken of schminken als paashaas, een paasfeestje is een super leuke invulling voor jouw kinderfeestje. En juist omdat er zoveel kan en de ideeën overweldigend zijn, heb ik een overzichtelijke opzet voor je gemaakt die lekker gevarieerd is en leuk is voor jong en oud.

Makkelijk toch?

Een paasfeestje organiseren, zo begin je:

Een geslaagd kinderfeestje, in welk thema je het ook besluit te gieten, lukt het beste als je zorgt voor een goede afwisseling van activiteiten. Naast de standaard onderdelen van een kinderfeestje als cadeaus uitpakken en taart eten, is het dus handig om een goede mix van actieve en ontspannen activiteiten te kiezen.
En dus heb ik verschillende soorten onderdelen handig bij elkaar geplaatst zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen en eenvoudig je paasfeestje kunt samenstellen passend bij de tijd die je beschikbaar hebt en de leeftijd van de kinderen die je gaat ontvangen.

Paasfeestje, lekkere taart en cadeautjes uitpakken

Je start het paasfeestje natuurlijk met het uitpakken van de cadeautjes en samen snoepen van taart of cupcakes.

Cadeautjes uitpakken op je paasfeestje

Het uitpakken van de cadeautjes kan natuurlijk ook in paasstijl. Zo kun je wat verrassingseieren verzamelen en in ieder ei een briefje stoppen met de naam van een van de kinderen. De jarige pakt telkens een ei uit een grote bak en pakt dan het cadeautje uit van dat kind.

Een ander idee is om alle cadeautjes ergens te verstoppen in huis of in de tuin en hier een spoor naartoe te maken van afbeeldingen van eieren. Kan de jarige de schat met cadeautjes vinden?

Taart of cupcakes op je paasfeestje

Een paastaart  met een verrassing

paasfeestje-paasstaart-met-verrassing

Deze paastaart kun je zelf maken. Haal lekker veel eetbare paasversiering en decoreer daar je taart mee. Kies je voor de kleurrijke variant van de afbeelding?Het is even werk maar ziet er natuurlijk wel spectaculair uit. De verrassing als de taart wordt aangesneden is natuurlijk extra leuk. Hier vind je de werkbeschrijving.

Houd je het eenvoudig?Koop dan een mooie kant en klare driptaart (deze zijn te koop bij Jumbo en de Hema)


Worteltaart

paasfeestje-worteltaart

Worteltjes zijn natuurlijk het favoriete eten van de paashaas maar vanaf nu waarschijnlijk ook van de kinderen. Deze worteltjestaart maak jij zelf met de beschrijving die je hier vindt.

Eenvoudige cupcakes

paasfeestje-cupcake-pasen-300x300-1

Niet zoveel tijd maar toch een leuke paaslekkernij op tafel zetten?

Dan bak je lekkere cupcakes ( of koop je kant en klare cupcakes) doe je hier een lekkere dot slagroom op en druk je hier van karton hazenoren in. (die kun je trouwens ook uit kokosbrood of ouwel  snijden, dan kunnen de kinderen de oren ook opeten. Hier vind je de uitleg.

Knutselen op je paasfeestje

Gezelllig samen iets leuks maken, het hoeft niet moeilijk te zijn. Hier vind je een aantal knutselactiviteiten voor op je paasfeestje.

Traktatiezakjes maken voor pasen

paasfeestje-traktatiezakjes-maken-

Voor deze vrolijke traktatiezakjes heb je niet veel nodig. Wat papier, stiften en lijm en je kunt al aan de slag. Hier vind je de instructie.

Paasmandje knutselen

Dit paasmandje maak je van een papieren bekertje en wat wol. De kinderen kunnen het mandje aan het eind van het feestje mee naar huis nemen en natuurlijk  kan het dan gevuld worden met wat lekkere paaseitjes.

Hier vind je de uitleg

paasfeestje-paasmandje-knutselen

Gouden eieren mozaieken

paasfeestje-eieren-mozaieken

Voor oudere kinderen is het mozaieken van eieren een leuke activiteit.Je kunt mozaieken op een ondergrond van stevig karton en dit ophangen als een mobile maar je kunt er ook voor kiezen vooraf van dun mdf wat ei vormen te zagen en die door de kinderen te laten bedekken met een mooie mozaieklaag.

Hier zie je de knutseluitleg.

Kuikens van wol

paasfeestje-kuiken-knutselen

Deze vrolijke kuikens maak je van wat restjes wol en ook met jongere kinderen is dit goed te doen. Hier zie je hoe je de kuikens maakt.

Paasfeestje, spelletjes voor binnen of buiten

Bunnyhop:

paasfeestje-bunny-hop

Een plastic ei naar de overzijde van een parcours brengen, het kan op heel veel manieren, natuurlijk kun je het ei op een pollepel naar de overzijde van een parcours laten brengen maar grappiger wordt het als het ei bijvoorbeeld tussen de benen al hoppend naar de overzijde moet worden bebracht. Of wat dacht je van een lepel in je mond met daar het ei op? Wie lukt dat

Hier vind je een uitleg van Bunny hop

Wortel werpen

Bij dit spel heb je een zak winterpenen nodig en wat ronde hoepels of ringen. Hang de ringen op in de tuin en laat de kinderen proberen de wortels door de ringen te werpen. Wie de wortel niet door de ring gooit, valt af. Wie blijft er als laatste over en lukt het steeds de wortel door de ring te werpen?

Pasen verboden

Dit is een spel dat meer geschikt is voor oudere kinderen. Ieder kind ontvangt aan het begin van het feestje een mandje met chocolade eieren. Zet het mandje op een zichtbare plek in de kamer en spreek met de kinderen af welk woord verboden is, Dat zou bijvoorbeeld het woord pasen kunnen zijn maar je kunt het natuurlijk extra moeilijk maken als je hier woorden aan toevoegt of ook bepaalde acties verboden maakt, bijvoorbeeld de benen kruisen als je gaat zitten.Telkens als iemand de fout in gaat, gaat er een ei uit het mandje. Wie houdt aan het eind de meeste eieren over om mee naar huis te nemen?


Paasbingo

paasfeestje-bingo

Altijd leuk op een kinderfeestje is natuurlijk bingo. Nu spelen we de paasvariant. Een gratis paasbingo vind je hier.

Paasei werpen

Het vraagt even wat voorbereiding maar is de moeite zeker waard. Zet wat bekertjes op een tafel en verzamel plastic verrassingseieren. De kinderen gaan op een afstandje staan van de tafel en mogen om beurten proberen een ei in een bekertje te gooien. Wie lukt dit de meeste keren?
Hier vind je de uitleg

Prik de staart op de haas

paasfeestje-staart-plakken

Deze haas mist een staart maar de kinderen kunnen hier vast bij helpen. We spelen ezeltje prik maar dan de Paasversie. Deze leuke hazenposter kun je hier bestellen en dan zelf printen

Minute to win it Paas spelletjes

Voor oudere kinderen zijn minute to win it spelletjes altijd leuk, grappige opdrachten die je in een minuut moet proberen op te lossen zorgen voor spanning en veel hilariteit. Hier vind je de leukste minute to win it spelletjes met eieren.

Paasfeestje, speurtocht

Een speurtocht is altijd leuk op je kinderfeestje en op een Paasfeestje moet dit natuurlijk helemaal in Paasstijl. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kun je makkelijk zelf organiseren. Zo kun je de kinderen bijvoorbeeld op pad sturen met een kleurplaat met daarop paaseieren. Telkens als ze tijdens de route een paasei vinden, kleuren ze een ei in op de kleurplaat. 

Wil je liever een kant en klare speurtocht? Dan heb ik die kant en klaar voor je gemaakt. Hier vind je de speurtocht, compleet met filmpjes.

paasfeestje-speurtocht

Paasfeestje schminken

Schminken hoort bij een kinderfeestje en natuurlijk ook bij een paasfeestje. Of je nu een eenvoudige wortel schminkt of kiest voor een paashaas, of eieren, er kan van alles.

Deze video laat je zien hoe je een gezicht om kunt toveren in een paashaas:


Paasfeestje nog wat leuke kleine ideetjes

  • Wil je je feestje leuk aankleden? Hier laat ik je zien hoe je paasslingers kunt maken.

paasfeestje-slinger

  • Even een rustmomentje op je kinderfeestje? Hier vind je een kleurplaat en hier een slinger die de kinderen samen kunnen kleuren.
  • Wil je de kinderen een traktatie meegeven? Hier is een traktatiezakje dat je kunt printen en gebruiken.

Kinderfeestje maar dan net even andersBen je enthousiast geworden en  heb je zin om een leuk kinderfeestje te organiseren maar ontbreekt het je aan tijd? Kijk dan nog even verder in de webshop waar we allerlei leuke kant en klare pakketten hebben waarmee jij thuis een super leuk kinderfeestje organiseert.

Benieuwd of er ook voor jou iets bij is? Klik dan hier.

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel