Een mini-theater knutselen

Een mini-theater knutselen

Dierentuinen, pretparken en ook theaters moeten de komende weken de deuren sluiten. Super vervelend natuurlijk. In de eerste plaats voor al deze ondernemers maar het betekent ook voor veel van ons dat we veel meer thuis zitten. Er zit dus maar één ding op; we gaan het thuis extra gezellig maken en dit keer doen we dat door thuis ons eigen theater te knutselen. Zullen we samen een mini-theater maken?

Mini-theater knutselen, dit heb je nodig:

  • gekleurd papier ( ik gebruikte vouwblaadjes met verschillende printjes)
  • schaar
  • lijm
  • zwarte stift
  • luciferdoosje
  • eventueel een scherp mesje
  • lineaal

Mini theater knutselen, zo maak je het:

Voor deze knutselactiviteit gebruik je alleen de buitenkant van het luciferdoosje. Teken met pen of stift aan de bovenzijde een rechthoek en knip of snijd dit uit. Dit wordt je venster. Zorg dus dat het groot genoeg is om je vingers achter te kunnen laten zien en dat het op de juiste hoogte zit.

Plak nu aan de buitenkant een strook gekleurd papier. Op de plek van het venster kun je voorzichtig het papier inknippen en omvouwen om de randen van het venster. Zo zorg je dat het ook hier mooi is afgewerkt.

Neem nu een ander rechthoekig stukje papier in een andere print en leg dit op het doosje. Teken voorzichtig de rand van het venster af en knip het uit. Plak het nu aan de bovenzijde van het luciferdoosje.

Knip nu een klein rechthoekje gekleurd papier, schrijf hier het woord theater op en versier de buitenrand. Plak dit op de voorkant van het doosje.

Je theater is nu klaar. Nu kun je hem gaan gebruiken. Teken met een viltstift ( let op, kies wel een uitwasbare viltstift) een gezichtje op je vingers en je poppetje is klaar. Veel plezier bij de voorstelling!

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel