Een Rommel Trommel knutselen

Een Rommel Trommel knutselen

Rommeldebom, daar komen we aan! We maken lekker veel geluid met deze rommeltrommel die je tussen je handen draait.Knutsel je met ons mee aan deze leuke trommel die in de canravalsoptocht vast op zal vallen?

Rommel trommel knutselen, dit heb je nodig:

  • rietje of rond stokje
  • stevig papier
  • schaar
  • lijm
  • stiften
  • draad
  • grote kralen
  • Ronde vorm

Rommel trommel knutselen, zo maak je hem:

Zet de ronde vorm op een stuk stevig wit papier en teken twee cirkels op het papier.

Knip de cirkels uit en teken hierop een leuk figuur. Gebruik felle kleuren en maak leuke opvallende vormen. Wij tekenden een gezicht en een bloemfiguur.

 

Nu leg je de cirkels aan de bovenkant tegen een rietje of een rond stokje. Deze vormen plak je tegen elkaar met het stokje ertussen.

Prik nu met iets scherps aan beide kanten een gaatje en haal hierdoor een draadje waar je een kraal aan knoopt. Let op: zorg dat je een stevige knoop in het draadje maakt zodat de kraal niet makkelijk losschiet.

Als je nu het rietje tussen je handen neemt en je handen tegen elkaar heen en weer begweet, gaat je trommel draaien en slaan de kralen tegen de trommel.

Bekijk de video:

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel