Een sneeuwpop knutselen van onderleggers

Een sneeuwpop knutselen van onderleggers

Al een tijdje had ik onderleggers liggen in verschillende maten. Deze mooie papieren “kleedjes” komen altijd goed van pas. Nu ik druk bezig was met winterknutsels,wist ik opeens waar ik ze nog meer voor kon gebruiken. Ik wilde  een  sneeuwpop knutselen en de onderleggers waren hier perfect voor. De sneeuwpop hangt nu voor het raam. Hij is mooi van alle kanten.

Sneeuwpop knutselen, dit heb je nodig:

een sneeuwpop knutselen, Suus kinderfeestjes

  • hobbylijm
  • oranje papier
  • karton voor de hoed
  • pompons of knopen
  • schaar
  • witte onderleggers (ik gebruikte er 6 in totaal, van 2 verschillende maten 3)
  • wiebelogen
  • eventueel stiften
  • een stukje koord of lint

Sneeuwpop knutselen, zo doe je het:

Vouw de 3 grootste onderleggers dubbel en lijm ze op elkaar, zo dat je een 3-dimensionale vorm krijgt.

een sneeuwpop knutselen, Suus kinderfeestjes

 

Plak bij het lijmen het touwtje tussen de cirkel en herhaal dit met de kleinere onderleggers.

een sneeuwpop knutselen, Suus kinderfeestjes Versier de 2 cirkels met pompons als knopen van de jas, met oogjes en met kleine pompons als een mond van kooltjes. Natuurlijk kun je dit er ook met stift op tekenen.

Knip nu uit karton 3 keer de vorm van een hoed en lijm deze net als de onderzetters om het koordje

Geef je sneeuwpop een mooi plekje voor het raam maar pas op: niet te heet, anders smelt hij!

een sneeuwpop knutselen, Suus kinderfeestjeseen sneeuwpop knutselen, Suus kinderfeestjes

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel