Een stoomboot knutselen van kartonnen dozen

Een stoomboot knutselen van kartonnen dozen

Een stoomboot knutselen hoort natuurlijk bij Sinterklaas. Bij mijn collega Stefanie in groep 6 zag ik wel een heel originele stoomboot die door de hele klas samen is gemaakt. 

Een stoomboot knutselen van kartonnen dozen

Dit klusje is helemaal niet zo moeilijk.

Ieder kind nam een kartonnen doos of deksel mee. In de klas werd vervolgens samen bedacht welke kamers er allemaal in de boot van Sint zouden zijn. De leukste ideeën kwamen bij elkaar. Wat dacht je van een fitness kamer, een paardenkamer voor Amerigo, een kledingkamer waar alle pietenpakken werden bewaard, een pakjeskamer etc.

Nu kon het knutselen beginnen. Alle kinderen maakten een eigen kamer en tekenden hier ook een Sint of piet in.

De dozen werden met punaises tegen het prikbord in de klas gehangen en een opgerold stuk karton werd de schoorsteen met wat watten als rook.

Om de boot heen lijmde Stefanie een rand van bruin karton zodat de vorm van de boot duidelijk werd.

Het resultaat vond ik echt verbluffend!

Nog meer leuks voor Sinterklaas:

Wil je meer Sinterklaas tips, bijvoorbeeld om een leuk Sinterklaas feestje te organiseren? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaas knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Sinterklaas speurtocht of leuke knutselpakketten in het Sinterklaas thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
anneke
Door

anneke

op 03 Nov 2016

Dit is echt leuk om te zien! Elk kind knutselt zelf iets en samen is het een boot. Lijkt me geweldig om te maken in de klas. groetjes anneke

Susanne-Tomasovic
Door

Susanne-Tomasovic

op 06 Nov 2016

Dit was ook echt een superleuk project van een klas die met elkaar tot een fantastisch resultaat kwam. Ik ben benieuwd hoe het bij jou wordt!

Marie
Door

Marie

op 04 Dec 2018

Wat een erg leuk idee zeg! Ik ben nu een beetje laat, maar ga deze tips zeker doosturen naar mijn broer die meester is op een basisschool. Een erg leuke manier om voor te bereiden op de komst van de Sint!

Reactie plaatsen

Zoek een artikel