Een vaderdag hanger knutselen

Een vaderdag hanger knutselen

Zullen we papa verwennen met een leuk cadeau? Houdt hij van lezen? Zit hij vaak in de auto of kan hij wel een nieuwe sleutelhanger gebruiken? Dan zal hij vast blij worden van de vaderdag hanger die jij zelf kunt knutselen. Zo maak je snel een persoonlijk cadeau dat papa vast nog heel vaak gaat gebruiken.

Vaderdag hanger knutselen, dit heb je nodig:

  • leuke foto van jezelf, geprint op papier, het leukst is het als je een foto met je handen boven je hoofd maakt
  • lamineermachine en lamineerpapier
  • katoendraad
  • schaar
  • perforator
  • eventueel een sleutelhanger
  • eventueel wat gekleurde kralen
  • print van het hartje

Vaderdag hanger knutselen, zo maak je het:

Maak een leuke foto van jezelf. Zorg dat je staat met je handen tegen elkaar boven je hoofd. Print de foto op papier en knip de foto uit ( dat hoeft niet heel precies.)

Knip ook een van de hartjes uit de print.

Pak een vel lamineerpapier en leg verschillende hartjes en foto’s tussen het lamineerpapier. Zo maak je in één keer meerdere hangers.

Nu kun je de foto en het hartje lamineren met de lamineermachine.

Knip de foto uit en maak aan de bovenkant met de perforator een gaatje. Knip ook het hartje uit en maak in het midden een gaatje.

Bedenk nu wat je wilt gaan maken. Wordt dit een sleutelhanger, een boekenlegger of een hanger voor in de auto?

Sleutelhanger of autohanger maken:

Knip een lang koord af en vouw dit dubbel. In het midden kun je een lus knopen of een sleutelhanger bevestigen.

Rijg aan een zijde van het koord wat kralen en knoop aan het uiteinde de foto. Aan de andere zijde van het koord rijg je ook wat kralen en knoop je het hartje.

Boekenlegger maken:

Knip een stuk koord af en knoop aan het uiteinde de foto. Maak aan de boven- en onderkant van het hartje een gaatje met de perforator zodat je het hartje aan het koord kunt rijgen. Het uiteinde van het koord kun je versieren met een paar kralen of je kunt er een pompon aan knopen. In dit blog laat ik je stap voor stap zien hoe je pompons kunt maken.

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel