Smakelijke sneeuwpop traktatie

Smakelijke sneeuwpop traktatie

Deze  sneeuwpop traktatie is behalve super lekker ook nog eens zo gemaakt. Samen met je kind zet je in een handomdraai een heel sneeuwpoppenland in elkaar. Ik laat je hier zien hoe je dit doet.


sneeuwpop traktatie van marshmallows

Sneeuwpop traktatie, dit heb je nodig:

  • witte marshmellows
  • satehprikkers
  • chocoladestiften
  • marsepein of een lange snoepveter
  • dropjes half rond
  • dropstaafjes (oranje)
  • droprol

Sneeuwpop traktatie, zo maak je hem:

Teken met de chocoladestift op een marshmallow en gezichtje en duw op de plek van de neus een dropstaafje. Teken op een andere marshmallow met de chocoladestift knoopjes

sneeuwpop traktatie van marshmallows

Steek 3 marshmallows aan de satehprikker, eerst het hoofd, vervolgens de buik met de knoopjes en als laatste een witte marshmallow. Op het hoofd komt een hoed. Deze maak je van een droprol en een half rond dropje. De droprol is de rand van de hoed en het half ronde dropje is de hoed.

sneeuwpop traktatie van marshmallows

Rol nu een stukje marsepein uit en snijd hier een lange rechthoek van. Dit wordt de shawl.

sneeuwpop traktatie van marshmallows

Sla de shawl om de sneeuwman. en druk de uiteinden tegen elkaar. Je kunt ze eventueel met een klein beetje water tegen elkaar vastplakken.

Steek de satehprikkers in een halve meloen, kool of in een blok oase. Ik heb een blok oase in een bakje gedrukt en hier wit fiberfill (de vulling van winterjassen) overheen gelegd. Zo lijkt het net of de sneeuwman in de sneeuw staat.

sneeuwpop traktatie van marshmallows

Nog meer leuks voor de winter

Een gezellige middag samen thuis of op je kinderfeestje organiseer je super makkelijk met de winterquiz. In 5 rondes ontdek je samen wie het meest weet over de winter. Zo is er een ronde sneeuwballengevecht, moet je supergoed luisteren naar de geluiden op de schaatsbaan en mag jij kijken welke dingen wij onder een vergrootglas hebben gelegd.

Je kunt de quiz natuurlijk thuis spelen met het gezin maar de quiz is ook heel goed geschikt om samen met andere op afstand te spelen, bijv. via Zoom of teams.

Meer weten over de winterquiz?

quiz-kinderen

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Rosa
Door

Rosa

op 14 Jan 2015

wat een leuke traktatie. Mijn dochter is februari jarig en ik ga dit zeker maken. Ik stuur t.z.t. een foto. Bedankt voor deze leuke tip. Rosa

Susanne
Door

Susanne

op 14 Jan 2015

Graag gedaan. Veel succes met de voorbereidingen.

Sem Simon
Door

Sem Simon

op 14 Dec 2015

Bedankt voor het recept Susanne, ik ga ze maken voor ons kerstdinertje in mijn klas. Gezellige kerstdagen. Gr. Sem Simon

Reactie plaatsen

Zoek een artikel