arrow_drop_up arrow_drop_down
16 december 2018 

Engel lichtje knutselen

Vrolijke engeltjes die de kamer gezellig verlichten. Natuurlijk maken we ze zelf en het leukste van deze lichtjes is, ze zijn super veilig want we maken ze om een elektrisch waxinelichtje!

Engel lichtje knutselen, dit heb je nodig:

  • silk clay wit en huidkleurig
  • chenilledraad
  • elektrisch waxinelichtje
  • schaar
  • strasstenen
  • kleine knoopjes

Een kerst engel lichtje knutselen

Engel lichtje knutselen, zo maak je het:

Pak een elektrisch waxinelichtje en een stukje witte silk clay. Maak van de silk clay een plakje dat je langzaam om het lichtje heen duwt. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt en let erop dat het lichtje zelf niet bedekt wordt met klei.

Nu rol je een balletje van de huidkleurige silk clay. Duw het balletje een klein stukje voor het lichtje op de witte wilk clay.

Maak nu van chenille draad vleugels. Hiervoor buig je een stukje chenilledraad als een strik in elkaar. De twee uiteinden duw je achter in de witte silk clay.

Van een andere kleur silk clay knip je korte stukjes voor de haren. Draai de stukjes chenilledraad om een potlood of pen zodat het krulletjes worden. Duw de krulletjes in het hoofd.

Nu maak je van een klein stukje huidkleurige silk clay een neus en duw je twee wiebelogen in het hoofd.

Ten slotte versier je het lijf van de engel met  kleine strassteentjes en wat kleine knopen.

Zet nu je lichtje aan en je engel straalt je tegemoet.

Bekijk de video:

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?