Fotohanger knutselen

Fotohanger knutselen

Alle vakantie foto’s, foto’s van je vrienden of foto’s van de familie, je kunt het allemaal ophangen in deze vrolijke fotohanger. Natuurlijk kun je de fotohanger ophangen in je eigen kamer maar misschien is het ook wel een leuk cadeau voor papa of mama. Wie maak jij er blij mee?

Kijk maar snel verder dan gaan we samen een fotohanger knutselen.

Fotohanger knutselen, dit heb je nodig:

  • gekleurde ijsstokjes
  • sterke lijm
  • foto’s of wit papier
  • eventueel stiften
  • lint
  • versiering, bijvoorbeeld siersteentjes of washi tape
  • kralen

Een vrolijke fotohanger maken

Fotohanger knutselen, zo doe je het:

Pak 4 ijsstokjes en lijm ze op de hoeken in de vorm van een vierkant aan elkaar.

Laat dit goed drogen. Maak op deze manier een aantal vierkanten. Dit worden de buitenkanten van je fotohanger.

Nu kun je achter je vierkante fotolijstjes foto’s plakken. Wij kozen ervoor om leuke tekeningen te maken van iedereen in de familie en die plakten we erachter. Alle papier dat aan de buitenzijde uitsteekt, kun je wegknippen.

Leg nu de fotolijstjes onder elkaar en knip een lang stuk lint af, vouw dit dubbel en plak dit aan de achterkant tegen je fotolijstjes aan. Aan de bovenkant laat je een lus uitsteken waar je de fotolijst straks aan op kunt hangen.

Aan de onderkant laat je de twee linten uitsteken. Hier kun je nog wat kralen aan rijgen. Zo zorg je dat je fotolijstje mooi naar beneden blijft hangen.

Bekijk de video:

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel