29 september 2021 
1 min. leestijd

Herfst cupcakes maken, paddenstoelen cupcakes

Herfst cupcakes maken, paddenstoelen cupcakes

Als de blaadjes van de bomen vallen, steken ook de paddestoelen hun kopjes boven de grond. Heb jij ze al gezien? Dan is het hoog tijd voor deze overheerlijke paddenstoelen cupcakes. Je kunt ze natuurlijk trakteren maar ook gezellig samen op je kinderfeestje maken.

Herfst cupcakes maken, paddenstoelencupcakes, dit heb je nodig

Een lekkere chocoladeganache (chocoladeglazuur) is helemaal niet moeilijk om te maken. Hier zie je een goed recept. Houd in je achterhoofd dat veel kinderen niet van pure chocolade houden. Je kunt dus wellicht beter kiezen voor melk- of witte chocolade.

Herfst cupcakes maken, paddestoelen cupcakes, zo doe je dit

Je begint natuurlijk met de cupcakes, bak je ze zelf? Lekker hoor! Laat de cupcakes dan wel goed afkoelen voordat je ze gaat versieren.

Maak nu de chocoladeglazuur en strooi dit over de cupcakes. Nu kun je de smarties in de zachte glazuur drukken.
Laat de glazuur stollen en werk ondertussen aan de versiering. Print de paddestoelen op stevig papier. (ik gebruikte 160 grams papier) Knip deze uit en plak ze met een stukje plakband tegen een cocktailprikker.

Als de glazuur hard is geworden, steek je de cocktailprikkers voorzichtig in het midden.

Ga je de cupcakes trakteren? Dan is het natuurlijk extra leuk als je ze op een dienblad zet dat je verder versiert met herfstbladeren, kastanjes en denneappels.

Laat je me in de comments weten hoe jouw cupcakes zijn geworden? Ik ben super nieuwsgierig.

Kinderfeestje maar dan net even anders

kinderfeestje thuis

Ben je enthousiast geworden en  heb je zin om een leuk kinderfeestje te organiseren maar ontbreekt het je aan tijd? Kijk dan nog even verder in de webshop waar we allerlei leuke kant en klare pakketten hebben waarmee jij thuis een super leuk kinderfeestje organiseert.

Benieuwd of er ook voor jou iets bij is? Klik dan hier.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel