Een huizen Lichtje van klei maken

Een huizen Lichtje van klei maken

Knutsel je met ons mee? Dit keer maken we een gezellig huizen lichtje van klei. We laten je stap voor stap zien hoe je dit maakt maar hebben ook handige prints voor je klaarstaan zodat het wel heel makkelijk wordt het lichtje te maken.

Lichtje van klei maken, dit heb je nodig:

Lichtje van klei maken, zo doe je het:

Rol de zelfhardende klei tot een plak van 3 mm. dik.

Huizen Lichtje van klei knutselen

Knip dan de prints van de huisjes uit en leg de prints op de plak klei. Je hebt 4 geveltjes nodig dus 1 van de geveltjes gebruik je twee keer.

Lichtje van klei knutselen

Snijd voorzichtig aan de buitenkant de klei langs de rand van de print uit. Als je het leuk vindt, kun je ook voorzichtig vierkante raampjes uit je huisje snijden. Daar kan het licht dan leuk doorheen.

Huizen Lichtje van klei knutselen

Wikkel de doos nu in de folie. Leg voorzichtig een voor een de geveltjes tegen de doos en druk op de hoek de geveltjes tegen elkaar.

Huizen Lichtje van klei knutselen

Heb jij een wat smallere of bredere doos? Dan kun je de geveltjes met de roller iets verder uitrollen of met een mesje voorzichtig aan beide kanten van je geveltje een randje wegsnijden.

Je kunt er ook voor kiezen om de geveltjes rondom een ronde glazen pot te plakken. Je hebt dan meteen een pot waar je een waxinelichtje in kunt doen.

Laat nu je lichtje heel goed drogen. Dit duurt zeker een dag. Als het goed droog is, kun je je huisje beschilderen of misschien een mooi glanslaagje geven met spuitlak.

Zet nu in je huizenlichtje een waxinelichthouder met een waxinelichtje erin en het wordt meteen gezellig in huis.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren. Ook hebben wij alles in huis voor een compleet Sinterklaas kinderfeestje.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel