kinderfeestje eten

Kinderfeestje eten maken


Bij een feestje hoort vaak ook een maaltijd. Maar op een kinderfeestje eten maken is best wel eens lastig. Soms maak je  de lunch maar vaak wordt ook gekozen voor de avondmaaltijd. Ergens gaan eten is natuurlijk het makkelijkst maar hier kleven wel wat nadelen aan. De kosten en het vervoer kunnen redenen zijn om thuis te gaan eten.

Zie het eten niet als een groot probleem maar laat het echt een onderdeel zijn van je feestje. Er zijn tal van leuke mogelijkheden om een leuke maaltijd op tafel te zetten waar de kinderen nog lang over doorpraten. Wat je ook kiest, houd het gerecht vooral simpel. Een maaltijd op tafel zetten als er een groep kinderen rondrent, is niet makkelijk. Kies daarom voor iets wat je eenvoudig kunt bereiden of waarbij je vooraf al veel klaar kunt maken.


Op het kinderfeestje eten maken, dit zijn mogelijkheden

  • Patat van tafel: Patat is iets waar veel kinderen verzot op zijn. Wat is er nu leuker dan de hele tafel te bedekken met aluminiumfolie of een wegwerpkleed en hierop de patat , de mayonaise en de ketchup te leggen. Geen borden, vorken of messen maar gewoon allemaal samen eten van de tafel. Een groot voordeel heeft dit zeker: je hebt aan het eind geen afwas.
    De mayonaise en de ketchup kunnen in figuurtjes op het kleed worden gespoten, een smiley, een bloemetje of de zon, er kan gewoon gekledderd worden!
  • Pannenkoek speciaal: Kinderen zijn gek op pannenkoeken. Jouw variant is natuurlijk heel bijzonder want jij serveert smikkelpannenkoeken. Op tafel zet je kleine bakjes met allerlei lekkers. Je kunt hierbij denken aan klein gesneden fruit, smarties of spekjes en ook de slagroombus mag niet ontbreken. De kinderen kunnen nu van hun pannenkoek een feestpannenkoek maken!


  • Picknick: Mooi weer nodigt uit tot een picknick. In een grote picknickmand verzamel je leuke papieren bordjes en bekers en lekkere kleine gerechtjes. Denk hierbij aan kaasblokjes, worstjes, sandwiches, snoeptomaatjes of komkommers maar je kunt natuurlijk ook uitpakken met lekkere tortilla’s. Nu nog zoeken naar een leuke plek waar je het picknickkleed kunt uitspreiden en het feest kan beginnen.


  • Slecht weer? Is het slecht weer? Geen nood, een picknick midden in de woonkamer is misschien nog wel extra bijzonder.
  • Worstjes bakken: Heb je in de tuin een vuurkorf? Dan kun je natuurlijk worstjes bakken boven de vuurkorf. Prik worstjes aan lange spiezen en laat de kinderen de worstjes bakken. Blijf hier wel bij voor het beste resultaat. Op een tafel kun je allerlei lekkers zetten waarmee de kinderen hun eigen hotdog kunnen maken. Ketchup, sla, augurk, broodjes mogen hier natuurlijk niet ontbreken. Het toetje laat zich raden.
    Marshmellows zijn bij kinderen vaak favoriet en ook deze kunnen op een lange spies worden verwarmd.


  • Lekker en gezond toetje

Niets is lekkerder dan een ijsje tot besluit. Zelf ijsjes maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt dit voor het partijtje zelf doen maar je kunt natuurlijk ook bij aanvang van het feestje met de kinderen samen ijsjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld in een ijsvorm verschillende lagen gepureerd fruit gieten. De kinderen kunnen natuurlijk kiezen welk fruit ze het lekkerst vinden.

Hier vind je allerlei lekkere recepten

Reactie plaatsen