Kerst bonbons maken met kinderen

Kerst bonbons maken met kinderen

Als er een ding is dat ik niet kan laten staan, is het chocola. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik hier het liefst mee knutsel. Speciaal voor kerstmis bedacht ik dit knutselpakket. Hiermee maak je in een handomdraai lekkere kerst bonbons.

kinderfeestje bonbons maken

Kerst bonbons maken, wat heb je nodig?

Met het knutselpakket kerst bonbons maken heb je al bijna alles in huis om zelf aan de slag te kunnen. Zelf moet je nog zorgen voor het volgende:

  • magnetron of fornuis waarop je au bain marie de chocolade kunt smelten
  • tafelkleed om de tafel af te dekken
  • koelkast of vriezer
  • pan en kom

Kerst bonbons maken, hoe doe je het?

Bonbons maken is niet moeilijk. In het pakket vind je een duidelijke beschrijving.  Het is wel handig om voorafgaand aan het kinderfeestje het maken van bonbons uit te proberen. Je weet dan zelf goed hoe je bonbons moet maken en komt niet voor verrassingen te staan.

In het pakket vind je een bonbonvorm met verschillende kerstfiguurtjes. Natuurlijk kun je de vormpjes helemaal vullen met chocola maar het is veel  leuker om gevulde bonbons te maken. In de beschrijving staat beschreven hoe je gevulde bonbons kunt maken en geloof me, er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen bonbons maken?

In het atelier maak ik bonbons met kinderen variërend in leeftijd van 4 tot 12 jaar. Natuurlijk maak ik met jongere kinderen eenvoudige bonbons en met oudere kinderen wat moeilijkere maar het resultaat is altijd verbluffend. Chocola smelten is natuurlijk wel een klusje waarbij een volwassene nodig is. Zelf kies ik er uit veiligheidsoverwegingen altijd voor de chocola te smelten in de magnetron.

Ben je nieuwsgierig hoe ik bonbons maak?

In dit filmpje laat ik je zien hoe ik het aanpak.

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel