Kerstbal van krimpfolie maken

Kerstbal van krimpfolie maken

Wij zijn fan van krimpfolie. Dit grappige materiaal kun je makkelijk versieren met een mooie tekening en als je het in de oven doet, krimpt het tot 1/3 van zijn oorspronkelijke grootte en wordt het hard. Je kunt er super leuke dingen van maken. Dit maken maken we een kerstbal van krimpfolie. Knutsel je met ons mee?

Kerstbal van krimpfolie, dit heb je nodig:

  • Krimpfolie
  • lint
  • stiften of kleurpotloden
  • schaar
  • gatentang of perforator
  • oven
  • bakpapier
  • wit papier
  • zwarte markeerstift

Kerstbal van krimpfolie, zo maak je het:

Teken op wit papier een kerstbal. Hiervoor kun je iets cirkelvormigs omtrekken. Wij maakten van de cirkel een schudpot door eronder een standaard te tekenen.Leg de tekening onder een vel krimpfolie. Teken met kleurpotlood of stiften de buitenrand van de kerstbal op het krimpfolie.

Teken daarna op de kerstbal een leuk figuurtje.

Als de kerstbal helemaal naar je zin is, kun je het krimpfolie rondom uitknippen. Doe dit heel voorzichtig want het krimpfolie is kwetsbaar en kan snel scheuren.

Nu maak je aan de bovenkant met de gatentang of met de perforator een gaatje voor het lint.

Het krimpfolie moet nu in de oven.  Leg je figuurtje op bakpapier in een voorverwarmde oven (160 graden). Het zal al snel krimpen en zal ook kromtrekken. Schrik hier niet van, geef het de tijd en het zal dan weer langzaam plat worden. Na ongeveer iets minder dan 2 minuten is het krimpfolie figuurtje klaar. Haal het uit de oven. Je kunt het nu eventueel met een zwaar voorwerp nog wat platter drukken.

Pak nu een klein stukje lint en knoop dit aan de kerstbal. Je kerstbal is nu klaar en verdient natuurlijk een mooi plekje in de kerstboom.

Meer weten over knutselen met krimpfolie? Kijk dan deze video:

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel