Kerstboom knutselen van ijsstokjes

Kerstboom knutselen van ijsstokjes

Staat er al een kerstboom bij je thuis? Bij ons wel en dan wordt het meteen zo gezellig. Wat ons betref kunnen er nooit genoeg kerstbomen zijn. Daarom knutselden we er nog een paar die je in de kerstboom of voor het raam kunt hangen. Doe je mee?

Kerstboom knutselen van ijsstokjes, dit heb je nodig:

  • 3 IJsstokjes
  • vliegerpapier
  • siersteentjes
  • lijm
  • schaar
  • draadje

Kerstboom knutselen van ijsstokjes, zo doe je dat:

Lijm de ijsstokjes in driehoeksvorm tegen elkaar. Laat dit goed drogen.

knip een stukje vliegerpapier en lijm dit onder de ijsstokjes. Als beiden goed droog zijn, kun je het papier netjes langs de randen van de ijsstokjes wegknippen. Vouw het draadje dubbel en knoop het vast zodat  er een lusje ontstaat. Lijm aan de achterkant het draadje tegen de kerstboom.

Versier nu aan de voorzijde je boom met de siersteentjes.

Je kunt de kerstboompjes natuurlijk in de kerstboom hangen maar ze staan ook heel mooi tegen het raam. Dan kan het licht er mooi doorheen schijnen!

Nog meer leuks voor Kerstmis:

kerstmis kinderfeestje

Wil je meer Kerst tips, bijvoorbeeld om een leuk kerst feestje te organiseren of voor een leuke kerst traktatie? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Kerst knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Kerst speurtocht of leuke knutselpakketten in het kerst thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel