Kerstkaart of kerst uitnodiging knutselen

Kerstkaart of kerst uitnodiging knutselen

Stuur jij anderen graag een kaartje? Of ben je misschien jarig in de kersttijd en wil je iedereen uitnodigen op je kerst kinderfeestje?
Ik heb een leuke kerstkaart voor je gemaakt die jij zelf kunt versieren zoals jij dat leuk vindt. En of het nu een uitnodiging wordt voor je kerst kinderfeestje of dat je toch liever kerstkaarten maakt voor al je vrienden? De print  staat al klaar en ik laat je ook nog eens zien hoe je deze kaart ook nog extra bijzonder kunt maken met sneeuw.


Kerstkaart of kerst uitnodiging knutselen, dit heb je nodig:

  • Print van de kerstkaart
  • schaar
  • plakstift of lijm
  • eventueel witte foamclay
  • eventueel versiering, denk aan siersteentjes, stickertjes of smarties

Kerstkaart of kerst uitnodiging knutselen, zo doe je dat:

Print de kaart op stevig papier. Als je een printer hebt die dubbelzijdig kan printen, kun je deze functie gebruiken zodat je niet alleen een leuke buitenkant hebt maar je kerstkaart of je kerstuitnodiging ook een mooie binnenkant heeft. Heb je dat niet? Dan kun je de buitenzijde printen en de binnenzijde zelf invullen of kun je zowel de buitenzijde als de binnenzijde printen, uitknippen en op elkaar plakken.
Je hebt de keuze tussen een kerst uitnodiging of een kerstkaart. Bij de kerstkaart zie je aan de binnenzijde een grote cirkel waar je je eigen tekst op kunt invullen.

Knip nu de twee kaarten uit langs het dunne grijze lijntje dat je aan de buitenzijde ziet. Aan de onderkant knip je rechtdoor van het ene huisje naar het andere huisje.
Vouw nu je kaart dubbel.


Nu kun je beginnen met versieren. De streep met kleine cirkeltjes kun je gebruiken om langs de rand van het dak te plakken en de losse afbeeldingen kun je op verschillende plekken op en in de kaart plakken.


Nog leuker wordt het als je je kaart extra versiert aan de buitenzijde met sneeuw. Die maken we van witte foamclay. De foamclay kun je uitrollen in een dunne streep en kun je op de besneeuwde dakgoot plakken maar ook op de rand van de schoorsteen. De foamclay blijft uit zichzelf plakken. Maak de kleilaag niet te dik, anders wordt je kaart misschien te dik voor de envelop en buigt de kaart misschien ook wel om door het gewicht van de klei.


In de foamclay kun je ook weer leuke versiering drukken. Ik gebruikte hier bijvoorbeeld smarties en strassteentjes maar als je even in je knutselkast of de keukenkast kijkt, heb je vast nog veel meer leuks dat je erin kunt drukken. Denk bijvoorbeeld aan tum tummetjes, mini marshmellows of kleine knoopjes.


Je kaart is nu klaar om te gaan versturen. Wie maak jij er blij mee?


Nog meer leuks voor kerst


Houd je van knutselen of wil je misschien wel een kerst kinderfeestje vieren thuis? Dan moet je zeker even verder lezen. Kant en klare uitnodigingen voor een kerst kinderfeestje vind je hier.

Een leuke kerst speurtocht organiseer je moeiteloos met dit kant en klare pakket en wil je lekker knutselen? Dan zijn er ook leuke kerst knutselpakketten waar je je zeker mee zult vermaken. Wat denk je bijvoorbeeld van kaarsen versieren.

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel