04 januari 2018 
2 min. leestijd

Een Koekoeks Klok knutselen

Een Koekoeks Klok knutselen

Tik, tak, de klok tikt door! Wist je dat de klok echt werkt? Jij kunt de klok zelf maken en wij laten je zien hoe je dit doet.

Kijk je mee?

Koekoeks klok knutselen, dit heb je nodig:

  • uurwerk voor een klok
  • houten ijsstokjes
  • lijm
  • print voor de klok
  • schaar
  • draad
  • kralen
  • versiering ( bijvoorbeeld knopen of strassteentjes)
  • plakband
  • eventueel chenilledraad

Koekoeksklok knutselen, zo maak je het:

Pak 11 ijsstokjes en leg ze naast elkaar. Het middelste stokje knip je doormidden. Knip hier een klein stukje tussenuit.

Pak nu 2 ijsstokjes en lijm die boven en onder dwars op de ijsstokjes.

Neem nog 2 ijsstokjes en lijm die als een dak schuin boven de ijsstokjes.

Lijm hier een stuk gekleurd papier achter. Knip het papier dat uitsteekt weg.

Knip nu uit de print de wijzerplaat, de vogel en de gekleurde achtergrond. Plak de achtergrond op het gekleurde papier en plak hier de vogel op.

Prik een gaatje midden in de wijzerplaat en plak deze midden op de klok.

Nu bevestig je het uurwerk op de klok. In de gebruiksaanwijzing van het uurwerk staat precies beschreven hoe je dit moet doen.

Aan de achterkant van de klok hang je twee draden waar je aan het uiteinde een kraal aan knoopt. Je kunt de draden vastplakken met een stukje plakband.

Heb je geen uurwerk? Dan kun je natuurlijk zelf wijzers knippen uit karton en deze met een splitpen aan de klok bevestigen. Dan kun je ook uit de print de deurtjes van de koekoeksklok gebruiken en deze boven in de klok plakken naast de vogel. De vogel zelf kun je wat naar voren laten steken door een stukje chenilledraad als een veer in elkaar te draaien en die met plakband aan de achterkant van de vogel te plakken.

Kijk je mee naar de video?

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
De Knutseljuf Ede
Door

De Knutseljuf Ede

op 11 Mar 2018

Hoi Suus, wat een leuke kok heb je gemaakt met de ijslollystokjes. Ik ben zeg ook helemaal weg van het knutselen met ijsstokjes. Ik heb al een paar dingen gemaakt, mag ik het hier ook laten zien?https://yoo.rs/de.knutseljuf.ede/blog/na-regen-boog-komt-zonneschijn-knutselen-met-ijslollystokjes-1520461978.html?Ysid=88861 https://yoo.rs/de.knutseljuf.ede/blog/hoe-werkt-knutselen-met-ijslollystokjes-1515274945.html?Ysid=88861 https://yoo.rs/de.knutseljuf.ede/blog/hoe-werkt-dieren-knutselen-van-houten-ijslollystokjes-1516477407.html?Ysid=88861

Reactie plaatsen

Zoek een artikel