arrow_drop_up arrow_drop_down
14 december 2016 

Lichtjes maken van een papieren zak

Het is buiten donker en koud. Binnen doen we gezellig de kaarsjes aan en maken we het gezellig. Wij gingen lichtjes maken op een bijzondere manier: wij gingen batikken op papieren zakken. Knutsel je mee?

Lichtjes maken van papieren zakken, dit heb je nodig:

  • glazen potje
  • papieren zak
  • kaars
  • waterverf
  • kwast

Lichtjes maken van papieren zakken, zo doe je dat!

Heb je wel eens gehoord van batikken? Eigenlijk is dit een verftechniek die gebruikt wordt op stof maar dit keer gaan wij het gebruiken op papier. Ik laat je zien hoe je dit doet. We gaan batikken op papieren zakken. Kijk even goed om je heen. Vaak krijg je fruit of groente in zo’n zak. Mocht je geen zakken kunnen vinden, kun je ook kiezen om te batikken op een wit vel papier en dit om het lichtje te plakken.

Leg de papieren zak plat op tafel. Steek de kaars aan en wacht tot de was bij de lont is gesmolten. Laat nu heel voorzichtig druppeltjes was op de zak vallen. Let goed op. Dit is een gevaarlijk klusje. De was is heet en het vlammetje gevaarlijk. Zorg dus dat er een volwassene bij blijft.

lichtjes maken

Als je hier klaar mee bent, kun je met de waterverf een mooie kleur op de zak schilderen. Als de verf droog is, kun je de druppeltjes was weghalen.

Herhaal dit nu een of twee keer. Zo krijg je allemaal mooie kleuren.

Nu kun je het glazen potje in de zak zetten en de rand van de zak omrollen tot deze precies even hoog is als het potje.

Pak nu een mooi  lint en knoop dit om het potje en de zak. Maak het lint met een mooie strik vast.

lichtjes maken

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?