Maskers knutselen van papieren borden

Maskers knutselen van papieren borden

Op je kinderfeestje verkleden en schminken is altijd leuk. Nog leuker is het als je een deel van je outfit zelf maakt. Deze maskers worden vast een grote hit. Ik heb ze gemaakt van papieren borden. Voor je het weet heb je allerlei verschillende soorten makers gemaakt.

 

masker-van-papieren-bord

Maskers knutselen van papier, dit heb je nodig:

  • papieren borden
  • elastiek
  • nietmachine
  • schaar
  • pen of stift
  • verf
  • kwast
  • bakje water
  • leuke decoratie, ik gebruikte sierstenen, pompons en veren
  • lijm

 

 

 Maskers knutselen, zo doe je het:

Teken op het bord de buitenlijn van het masker. Teken de ogen in het masker

 

masker-van-papieren-bord

 

Knip het masker uit. Dit is een lastig klusje. Jonge kinderen moet je hierbij helpen.

masker-van-papieren-bord

 

Nu beschilder je het masker. Zorg dat de ondergrond goed is beschermd met een krant of een kleed.

masker-van-papieren-bord

 

Nu komt misschien wel het leukste klusje. Het masker kun je versieren met de veren, de sierstenen en de pompons. Wie weet heb je zelf nog wel andere leuke dingen liggen die je op het masker kunt plakken.

masker-van-papieren-bord

 

Het olifantenmasker kreeg van mij 2 oren die ik maakte van de binnenkant van de papieren borden. De oren heb ik aan het masker geniet.

masker-van-papieren-bord

 

Als laatste niet je aan weerszijden het elastiek aan het masker en klaar is Kees.

Deze maskers passen goed bij een verkleedfeestje. Een verkleedfeestje organiseer je in een handomdraai. Zet in de kamer een kledingrek met allemaal leuke jasjes,broeken en sjaaltjes. Misschien lukt het je om verkleedkleding te verzamelen die je op kunt hangen.

Maak een uitnodigende schminktafel met spiegel, schminkdozen en voorbeelden. Nu kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Een mooi masker mag hier natuurlijk niet ontbreken.

Als iedereen zich helemaal heeft opgedoft, is het tijd voor leuke foto’s. Dat wordt nog eens een leuk aandenken aan het kinderfeestje!!!

Een circus kinderfeestje organiseren?

circusfeestje

Clowns, acrobaten en een echte circusdirecteur.Stel je nu toch eens voor dat je kinderfeestje dit jaar een circusfeestje is…

Klinkt leuk toch? En zo moeilijk is dat niet want met de kant en klare materialen uit onze webshop organiseer je moeiteloos een circusfeestje thuis. Ga met clown Oepsie op pad tijdens een spannende circusspeurtocht of knutsel maskers of een clownsstrik.

Wil je meer weten over het circusfeestje?

Klik dan snel hier.

circusfeestje

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel