Mega Mindy feest in een handomdraai
Kinderfeestjes
Susanne Tomasovic
Kinderfeestjes
01/27/2016
6 min
2

Mega Mindy feest in een handomdraai

01/27/2016
6 min
2

De Mega Mindy film draait op dit moment in de bioscoop. Het is weer genieten van de spannende avonturen die Mega Mindy meemaakt.
Wat is er dan leuker dan een Mega Mindy kinderfeestje organiseren? En dat  is het helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je tips waarmee je een Mega Mindy kinderfeestje kunt organiseren met weinig moeite.

Mega Mindy Uitnodiging

Wie komen er op je feestje? Je moet ze natuurlijk uitnodigen. En die uitnodiging maak je natuurlijk in Mega Mindy stijl.
Een eenvoudige uitnodiging maak je door een masker uit te printen op dik papier. Hier vind je een masker dat je af kunt drukken. Hier kun je de volgende tekst op schrijven of plakken:

Is het een vliegtuig, is het een vogel?
Nee het is Mega Mindy
en zij nodigt je uit op het kinderfeestje van…………..

Kom jij ook?

We vieren het Mega Mindy feestje op …………………
Het feestje begint om ………. en is om ……….. afgelopen.

Mega groetjes,

……………………..

Maak je het zelf wat makkelijker?
Deze kartonnen maskers kun je kant en klaar kopen. Hier kun je een uitnodiging aan vast knopen.

mega_mindy_masker
Deze leuke Mega Mindy uitnodigingen zijn te koop. Super eenvoudig!

Mega_mindy_uitnodiging

Mega Mindy kinderfeestje Aankleding:

Natuurlijk wil je de kinderen ontvangen in stijl. Mega Mindy vraagt natuurlijk om lekker veel roze en rood. met wat rollen crêpe-papier of lappen stof kun je de kamer helemaal in stijl versieren. Knip smalle stroken crêpe-papier en drapeer deze over een vlaggenlijn of hang roze lappen stof over de gordijnroede.
Wil je de afbeelding van Mega Mindy wat meer terug laten komen, kun je natuurlijk ook leuke vlaggenlijnen en tafelkleden van Mega Mindy kopen. Hiermee kleed je de kamer supereenvoudig leuk aan. Hier vind je Mega Mindy feestartikelen.

mega_mindy_servetten

Mega Mindy kinderfeestje Trakteren

megamindy_koekOp school wil je vast in stijl trakteren.
Deze Mega Mindy cakejes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. op kant en klare cakejes of roze koeken prik je leuke versiering. De prints voor de versiering vind je hier

 

 

Mega Mindyfeestje spelletjes:

Cadeauspel:

Alle kinderen staan of zitten in een kring. Zet leuke Mega Mindy muziek aan. Een van de kinderen heeft een mega Mindy masker in de hand en geeft dit na jouw startteken door. De jarige job zit midden in de kring. Zodra je de muziek stopt, mag degene die het masker in de  handen heeft, het opzetten en zijn of haar cadeautje aan de jarige job geven. Dit kind mag bij de volgende ronde de muziek bedienen.

Snoepspelletjes uit de winkel van opa Fonkel:

Snoephappen:

Span een lijntje en hang hier met knijpers spekjes of dopsleutels aan. Nu kunnen de Tony’s en Mindy’s proberen geblinddoekt de snoepjes van de lijn te happen.

Snoepjes memory:

Verzamel setjes van 2 gelijke snoepjes. Verspreid de snoepjes over de tafel en zet over ieder snoepje een plastic bekertje.

Nu mogen de kinderen om beurten proberen twee bekertjes op te tillen. Heb je twee dezelfde snoepjes? Dan zijn ze voor jou! Wie verzamelt de meeste snoepjes?

Zuurstok poepen:

Bind een zuurstok aan een touwtje en bind dit aan de middel van een kind. Nu mag het proberen de zuurstok zo snel mogelijk in de opening van een fles te laten zakken. Nog spannender wordt het als je het met meerdere kinderen tegelijk doet.

Snoepjes blazen:

Leg een licht snoepje op tafel ( een spekje of klein tum tummetje) en geef het kind een rietje. Nu mag het het snoepje naar de overkant blazen. Wie kan dit het snelst?

Mega Mindy stoelendans:

Stoelendans is altijd leuk op een kinderfeestje. Natuurlijk spelen we dit spel op de muziek van Mega Mindy.

Kus Toby:

Mega Mindy zou Toby graag eens een kusje geven. Dit is haar kans!
Print een foto van het hoofd van Toby uit en hang deze op een deur of muur. Nu mogen de Mega Mindy’s hun lippen stiften.  De kinderen mogen om beurten geblinddoekt proberen een kusje op de wang of mond van Toby proberen te geven.

Mega Mindy quiz:

Bedenk vooraf wat vragen over Mega Mindy. Verdeel de kinderen nu in 2 rijen. Zet op enige afstand een toeter of belletje voor iedere rij.

Stel een voor een de vragen. Het voorste kind in de rij mag, als het het antwoord weet naar de bel rennen. Degene die het eerst geluid maakt, mag het antwoord geven. Welke groep kinderen heeft de meest vragen goed?

Mega Mindy Estafette:

Mega Mindy is snel en handig en dit kunnen de kinderen bij dit spel  laten zien. Een estafette kun je op verschillende manieren spelen. De eenvoudigste vorm is de kinderen in twee rijen naast elkaar te zetten en vervolgens op jouw startteken de groepjes een voor een heen en weer te laten rennen over een parcours. Natuurlijk kun je dit op allerlei manieren aanpassen. Zo kun je in de route hindernissen zetten of kun je de kinderen in plaats van rennen, ook laten hinkelen of huppelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Mega Mindy Disco:

Lekker dansen en meezingen met de laatste Mega Mindy liedjes bij de disco. Zo heb je een heerlijke afsluiting van je Mega Mindyfeest.

Knutselen in Mega Mindy stijl:

Mega Mindy of Mega Toby masker maken:

Print voor ieder kind op dik  (roze of blauw) papier een masker en laat het dit versieren. Dat kan heel eenvoudig met stift maar je kunt natuurlijk ook siersteentjes, leuke stickertjes of grappig plakband neerleggen. Maak een beide zijden een gaatje en bind hieraan een elastiekje. Nu kunnen de maskers gedragen worden. Vergeet niet een foto te maken van alle kinderen met hun masker.  Hier vind je een voorbeeld van een masker.

Uitvindingen van opa Fonkel maken:

Verzamel voor het feestje allerlei kosteloos materiaal, wat draden en en bijvoorbeeld ook schroefjes of kleine technische onderdeeltjes. Laat de kinderen hun eigen uitvinding in elkaar zetten. Natuurlijk kunnen de kinderen je heel goed vertellen hoe de uitvinding heet en wat hij kan doen. Het is misschien leuk dit op een mooi kaartje op te schrijven en dit aan de uitvinding te hangen.

Mega Mindy kinderfeestje Schminken:

mega mindy feest

Word je Mega Mindy of Mega Toby? Richt een mooie schminkhoek in. Dit is niet zo heel ingewikkeld. Zet een spiegel op een tafel en plaats hierbij 2 stoelen. Hang bij de spiegel voorbeelden van Mega Mindy en Mega Toby. Deze vind je hier.
Leg een schminkdoos, kwast, snoetenpoetsers en een bakje met water neer. Nu kan het feest beginnen! Zoek je een goede schminkdoos? Deze vind je hier.

 

Mega Mindy Speurtocht:

Als het weer meewerkt, is een speurtocht altijd leuk om te organiseren. Dit vereist wel een beetje voorbereiding maar heel ingewikkeld hoeft het niet te zijn.  Bedenk vooraf een goede en veilige route die de kinderen kunnen lopen. Verzin wat leuke spelletjes die onderweg door de kinderen gespeeld kunnen worden. In dit artikel vind je een aantal ideeën.
Bedenk nu een verhaal de je de kinderen kunt vertellen. Dat zou het volgende kunnen zijn:
De kinderen moeten hun Mega speurkwaliteiten gebruiken want de schat van prinses Parmantia is gestolen door een gemene boef.  De Mega Mindy’s moeten deze terug zoeken. Ze volgen het spoor dat de boef heeft achtergelaten. Hiervoor kun je deze routekaartjes gebruiken. Print de routekaartjes uit en snijd ze in 4 delen. De kinderen volgen dan de voetstappen van de boef.

mega-mindy-speurtochtroutekaartjes
Onderweg spelen de kinderen wat spelletjes en aan het eind van de route vinden ze natuurlijk de schat. Dit kunnen kleine kistjes zijn gevuld met siersteentjes. Deze siersteentjes kunnen op het masker worden geplakt of de kinderen kunnen aansluitend op de speurtocht de schatkistjes beschilderen en beplakken met de steentjes. Een compleet pakket voor het versieren van schatkistjes vind je hier.
Ben je op zoek naar een kant en klare speurtocht? Die vind je hier. Deze speurtocht begint en eindigt met een film waarin de kinderen de boef ook echt zien.

Mega Mindy feest

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Reacties
Categorieën