13 juni 2016 
1 min. leestijd

Meloen traktatie, ijsjes of toch niet?

Meloen traktatie, ijsjes of toch niet?

Als het zonnetje schijnt wil je natuurlijk ook een zomerse traktatie. Deze heerlijke meloen traktatie is dan een leuk idee. Snel aan de slag dus om de klas te verrassen met deze heerlijke en gezonde traktatie

Zo maak je de meloen traktatie:

Nodig:

  • watermeloen
  • ijslolliestokjes
  • mes
  • bord
  • eventueel washitape
  • schaar

 

Snijd de meloen in plakken en snijd iedere plak in in driekhoekjes.

Steek de ijslolliestokjes door de schil in de driehoekjes. Als de schil wat taai is, kun je ervoor kiezen eerst met een puntige mes een inkeping in de schil te maken. De stokjes kun je nog versieren met het washitape. Zo worden ze nog een beetje extra bijzonder.

 

Nu kun je de meloenijsjes meteen trakteren maar je kunt ze ook een nachtje in de vriezer leggen. Dan heb je echte meloenijsjes.

Wij kozen voor watermeloen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere soort meloen of verschillende soorten combineren. Zo heb je wat keuze en is er voor iedereen iets bij.

Dat wordt smullen!!

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel