10 juli 2016 
2 min. leestijd

Minion cupcakes, een heerlijke traktatie!

Minion cupcakes, een heerlijke traktatie!

Jammie!! Linda maakte voor de verjaardag van Julian heerlijke minion cupcakes. Ze zagen er zo leuk uit dat we je ze graag wilden laten zien.

Wat heb je nodig voor de minion cupcakes?

  • cupcakes ( je kunt ze kant en klaar kopen maar het is nog leuker ze zelf te bakken!)
  • marsepein of fondant
  • zwarte en gele levensmiddelen kleurstof
  • zwarte food-stift
  • mes
  • ronde steekvorm
  • eventueel wat jam of  suikerglazuur ( wat poedersuiker mengen met water)

Hoe maak je deze heerlijke minion cupcakes?

Kleur een deel van de marsepein geel. Laat een kleine hoeveelheid wit en kleur een kleine hoeveelheid zwart.

Rol nu een plak gele marsepein of fondant uit en steek hier met de steekvorm cirkels uit. Bedek de cupcakes met de gele marsepein. Eventueel kun je een klein beetje jam of suikerglazuur op de cupcake smeren zodat de cirkel goed blijft zitten.

Nu kun je het minion gezichtje gaan boetseren en dit kan op veel manieren. Van het witte marsepein of fondant maak je ogen. Hier kun je met de zwarte stift een pupil op tekenen. De ogen kun je ook maken door kleine rondjes uit het marsepein of de fondant te steken. Met de stift teken je ook een mond en eventueel wat haartjes.

Wil je ook een bril maken? Rol dan van het zwarte marsepein of de fondant een sliertje dat je om het oog legt en links en rechts van het oog leg je een zwarte sliert naar de zijkant van de cupcake.

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel