Minions kinderfeestje

Vier je kinderfeestje in de stijl van deze grappige gele mannetjes

Minions Feestje

Kevin, stuart en Bob, dat zijn een paar van de grappige gele mannetjes die we allemaal kennen als de Minions. Hoe leuk zou het zijn als je je ook een Minions feestje zou kunnen vieren?

Dat is helemaal niet moeilijk.

We helpen je een handje op weg.

Onze tips voor een geslaagd Minions feestje

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een Minions feestje?

 • Houden de Minions van bakken? Dan kun je heel eenvoudig Minions cupcakes versieren. Met wat fondant of marsepein in de kleuren geel, zwart, wit, grijs en blauw heb je zo een minion hoofdje op een cupcake gemaakt. Hier vind je een stap voor stap uitleg voor minions cupcakes
 • Een speurtocht is altijd leuk op een kinderfeestje. De kinderen kunnen lekker even uitrazen en samen gekke spelletjes spelen. Je hebt heel eenvoudig een Minion speurtocht in elkaar gezet met de tips die je hieronder vindt.
 • Schminken kan ook bij een minionfeestje en is helemaal niet zo moeilijk. Op internet vindt je verschillende leuke schminkvoorbeelden waarmee je de kinderen met weinig moeite in een Minion verandert. 
 • Lijkt het je leuk om foto's te maken van de kinderen als Minions? Dat lukt je makkelijk met deze prints die je makkelijk kunt gebruiken als photo prop
 •  Houden de kinderen van knutselen? Dan zorg je natuurlijk dat dit ook in het Minion thema wordt georganiseerd. Van Minions potlodenbakjes tot sleutelhangers. Je maakt het met weinig moeite.
 • Niet ieder kind vindt ieder onderdeel altijd even leuk. Zorg dan ook voor een plekje en materialen waar kinderen die de drukte even niet aankunnen of kinderen die eerder klaar zijn zich even kunnen terugtrekken. (met kleurplaatjes, wat leuke boekjes of een spelletje) Minions kleurplaten kun je hier vinden

Een opzet van het Minions feestje

Een Minions feestje van binnen komen tot naar huis gaan. Wij laten je wat onderdelen zien waarmee je  makkelijk je feestje kunnen vullen. Kies dat wat bij je past en stel zo eenvoudig je Minions feestje samen.
Opzet

Aankomst, cadeautjes uitpakken, Natuurlijk doen we dit in Minions stijl. Wat dacht je van een geel tafelkleed en bananencake, want de Minions zijn gek op bananen. Maak dan ook meteen een bananenshake, want dat vinden Minions natuurlijk extra lekker. Versier de kamer met veel geel en blauw, de favoriete kleuren van de Minions. Ben je op zoek naar leuke decoratiematerialen? Die vind je hier

Een Minions speurtocht, samen zoeken we waar de Minions verstopt zijn. We volgen het spoor van de bananenschillen.

Knutselen; wat dacht je van Minions maskers of vrolijke Minions sleutelhangers??

We sluiten het feestje af met een echt Minions diploma en natuurlijk maken we een foto van alle feestgangers samen als aandenken.

Minions feestje

Hoe lang duurt je Minions feestje

Het hoeft niet te lang!! Houd rekening met de leeftijd van de kinderen. Ga je jonge kinderen ontvangen? Houd er dan rekening mee dat het vaak een van de eerste feestjes is en dat een kinderfeestje erg intensief kan zijn. Een feestje van maximaal 3 uur is dan ruim voldoende.

Ontvang je wat oudere kinderen? Dan kun je het feestje wat langer laten duren. Maar ook dan is 4 tot 5 uur meer dan genoeg.

Spelletjes voor een Minions feestje

Spelletjes voor een Minions feestje

Af en toe een spelletje tussendoor  of spelletjes tijdens  de speurtocht. Hier vind je een aantal ideeën.

 • Plak het oog op de Minion. Maak van geel en blauw papier een grote minion die je tegen een  muur aan hangt en maak wat grote Minion ogen van papier. Doe wat dubbelzijdig plakband of pritt buddies tegen het oog. Blinddoek nu een van de kinderen en laat het proberen het oog op de goede plek op de  Minion te plakken
 • Minions bowlen: beschilder een paar pet-flessen aan de onderzijde blauw en aan de bovenzijde geel en plak er Minions ogen op van papier. Dit worden de kegels. Wie kan de Minions omkegelen?
 • Minions memory, het is altijd fijn als je even een rustig moment in kunt bouwen. Met de Minions memory lukt dat je zeker. De print vind je hier.
 • Minions ringwerpen. Beschilder een pet-fles geel en blauw en vul hem met wat water. Maak op deze manier een paar flessen. Plak een minion oog op de fles. De print vind je hier.  Hier kun je nu met ringen omheen gooien
een speurtocht voor je Minions feestje

Een speurtocht op je Minions feestje

Een speurtocht op je Minions feestje organiseren is helemaal niet zo lastig.

Hier vind je een paar tips waarmee je zelf makkelijk een speurtocht organiseert.

 • Geef ieder kind een eierdoos waar je een afbeelding op plakt van dingen die te maken hebben met de Minions. Zet een spoor uit in de omgeving en hang op verschilleden punten een zakje op met de dingen die genoemd zijn. Zo sparen de kinderen alle spulletjes bij elkaar.
 • Minions houden van banana's, de kinderen gaan alle Minions opzoeken. Print de afbeeldingen van de verschillende Minions uit  en hang die op de route van de speurtocht op. Het spoor dat de kinderen volgen kun je aangeven met plaatjes met afbeeldingen van bananen. Vinden de kinderen alle Minions weer terug?
 • Een spelletje spelen tijdens de speurtocht? Kijk even bij de spelletjes hierboven en kies uit wat je leuk vindt.
knutselen op je Minions feestje

Knutselen op je Minions nfeestje

Leuke dingen knutselen op je Minions feestje. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en twee rechterhanden heb je er ook niet voor nodig. Hier wat tips:

 • Minions maskers knutselen. Met deze uitleg heb je het zo voor elkaar! 
 • Minions sleutelhangers knutselen, dat is helemaal niet lastig met het knutselpakket inclusief instructie dat je hier vindt
 • Minions boekenleggers maak je natuurlijk ook zelf. Je kunt bijvoorbeeld vrolijke Minions boekenleggers vouwen. Hoe je dat doet, zie je hier
 • Voor oudere kinderen is het knopen van een Minion van paracord een leuke activiteit. Hier zie je stap voor stap in een video hoe je dit doet.
Trakteren op je Minions feestje

Trakteren op je Minions kinderfeestje

Natuurlijk wil je ook in stijl trakteren op je Minions kinderfeestje of misschieniop school.

Wij verzamelden een paar leuke tips:

 • Minions traktatiezakjes, je maakt ze eenvoudig van een mooi zakje met het labeltje dat je gratis kunt downloaden. Hier vind je de gratis print
 • Gezonde traktatie: Minions bananen. Met de gratis print maak je makkelijk een Minion banaan. De print vind je hier
 • Van een blikje drinken (Sisi no bubbles) maak je makkelijk een Minion van met de instructie en de prints die je hier vindt
 • Minion cupcakes maak je natuurlijk zelf. Het is ook nog eens een heel leuk klusje! Hier leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Een beetje hulp nodig?

Kom je tijd te kort of mis je inspiratie? Wij helpen je graag met kant en klare materialen

Knutselpakket Minions sleutelhangers

Instructie en materialen en knutseldiploma in een pakket

€ 19,95

Prinsessenfeestje speurtocht

Instructie en knutseldiploma direct in je mailbox

Decoratiematerialen voor een Minions feestje

Kleed je Minions feestje aan met slingers, bekers en borden

€1,95

prinsessenfeestje themapakket

Kies zelf wat je nodig hebt