arrow_drop_up arrow_drop_down
18 mei 2016 

Mobile met vissen knutselen

Zo af en toe is het heerlijk weer. Strand en zee lonken en dat bracht mij op de volgende knutsel: een mobile met vissen knutselen. Hij hangt bij mij in de tuin en wappert daar  heerlijk in de wind.

mobile met vissen knutselen

Mobile met vissen knutselen, dit heb je nodig:Mobile met vissen knutselen

Mobile met vissen knutselen, zo maak je het:

Buig het chenilledraad in de vorm van een vis. Ik begon met het lijfje. Hiervoor boog ik het chenilledraad in twee stukken en vervolgens draaide ik de twee delen op de plek waar het lijf overgaat in de staart een paar keer om elkaar en vormde van de rest van het chenilledraad een staart.

mobile met vissen knutselen

Aan een lang koord reeg ik 4 kralen en vervolgens het visje. Het koord draaide ik aan de boven om het lijfje. Hierna reeg ik een kleine kraal waar ik de draad nogmaals doorheen haalde om het op zijn plek te houden. Ten slotte draaide ik de draad om de onderkant van het lijfje. Zo blijft de vis goed op zijn plek zitten.

mobile met vissen knutselen

Hierna reeg ik nog een paar keer kralen en een visje aan de draad. De laatste kraal aan de draad knoopte ik stevig vast.

mobile met vissen knutselen

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?