Muziekinstrument knutselen, een tingeling ding

Muziekinstrument knutselen, een tingeling ding

Wij gaan een muziekinstrument knutselen dat lekker veel lawaai maakt in de optocht van carnaval. Knutsel je met ons mee aan een tingelingding? Je hebt hiervoor heel veel doppen nodig dus snel gaan verzamelen!

Muziekinstrument knutselen, een tingelingding, dit heb je nodig:

  • flessendoppen
  • rond stokje
  • metaaldraad
  • spijker en hamer
  • acrylverf
  • washitape
  • schaar
  • penselen

Muziekinstrument knutselen, een tingelingding, zo maak je het:

Pak ongeveer 10 doppen en beschilder die in vrolijke kleuren.

Als de verf goed is gedroogd, leg je de doppen op een stuk hout en sla je met een spijker in het midden van iedere dop een gaatje.

Nu neem jet het ronde stukje hout. Dit beplak je met het washitape. Knip kleine stukjes washitape en plak die rond de stok tot deze helemaal bedekt is.

pak nu een stuk ijzerdraad en wikkel dit om één uiteinde van het ronde stokje. Draai het ijzerdraad goed in elkaar en rijg dan de doppen dan aan het ijzerdraad. Buig het draadje half rond en wikkel het andere uiteinde om de andere kant van het stokje. Ook dit buig je goed in elkaar zodat het niet van het stokje afvalt.

Schud nu met je tingelingding heen en weer en het begint te rinkelen.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel