Muziekinstrumenten knutselen, een Klepperbeest

Muziekinstrumenten knutselen, een Klepperbeest

We gaan muziekinstrumenten knutselen voor carnaval. Iets dat lekker veel geluid maakt; een klepperbeest. Klepper je met ons mee?

Muziekinstrumenten knutselen, Klepperbeest  dit heb je nodig:

muziekinstrumenten knutselen, een klepperbeest

  • blikken deksels
  • sterke lijm
  • karton
  • gekleurd papier
  • pompons
  • chenilledraad
  • zwarte stift
  • wiebelogen

Muziekinstrumenten knutselen, Klepperbeest. Zo doe je het:

Knip uit dik karton een rechthoek. Lijm met sterke lijm aan beide uiteinden een deksel en laat dit heel goed drogen.

muziekinstrumenten knutselen, een klepperbeest

Knip uit het gekleurde papier de ogen en plak hier pupillen op. Vouw aan de onderkant van de ogen een plakrand. Met zwarte stift tekenden we een rand om de ogen.

muziekinstrumenten knutselen, een klepperbeest

Knip het karton rondom de deksels af zodat het op een bek lijkt. Vouw dan je klepperbeest dubbel en zorg dat de deksels goed op elkaar kunnen klikken.

Nu kun je je klepperbeest verder versieren. Plak 2 pompons op je klapperbeest als een neus en draai wat chenilledraden in elkaar en plak ze op het hoofd als haren.

Klepperen maar!!

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel