Een pizza kinderfeestje? de beste prints en tips

Een pizza kinderfeestje? de beste prints en tips
Welkom in ons Italiaanse restaurant! Jouw kinderfeestje wordt dit jaar wel heel bijzonder. Wat ga je doen? Dit keer ga je op je kinderfeestje pizza bakken. Ik help je een beetje met gratis prints en wat leuke tips voor een onvergetelijk pizzafeestje!Een pizzafeestje organiseren is helemaal niet moeilijk. Ik laat je graag zien hoe je dit snel en handig aanpakt.

Pizza Kinderfeestje, de Uitnodigingen

Alles begint natuurlijk met de uitnodigingen. Wat zullen je gasten opkijken als je de uitnodiging net een beetje anders maakt door hem bijvoorbeeld te knopen aan een pollepel of pizzasnijder. Wil je nog een stapje verder gaan? Wat dacht je van een papieren koksmuts waarop je de uitnodiging plakt of schrijft of een kookschort waarop je met permanente stift de uitnodiging schrijft.Toch liever een kant en klare uitnodiging? Die vind je hier:

Pizza kinderfeestje, Aankleding van de kamer

Natuurlijk ontvang je je gasten in een Italiaans restaurant. De tafel is al gedekt. Mama of papa is verkleed als  ober en dit jaar geen slingers maar stroken crêpe-papier in de kleuren van de Italiaanse vlag. In de gratis prints die ik voor je heb gemaakt, vind je labeltjes, wikkels voor drinkpakjes en een menukaart die je natuurlijk ook kunt gebruiken als plaatsaanduiding voor de gasten.

Pizza kinderfeestje, Pizza's bakken

Het hoogtepunt van het feestje is natuurlijk het bakken van de pizza. Iedereen maakt een pizza zoals hij dat lekker vindt. Eerst snijden we samen  de ingrediënten. Zorg voor veel variatie. Denk hierbij aan:

  • tomaat
  • paprika
  • ui
  • artisjok
  • champignon
  • ham
  • salami
  • broccoli
Ik heb leuke labels gemaakt die je kunt uitknippen en aan sateprikkers kunt hangen. Deze kun je in de bakjes met pizzabeleg zetten. Zo maak je in een handomdraai een leuk pizza-topperstation.Natuurlijk kun je ook de pizzabodem zelf maken maar er zijn tegenwoordig ook kant en klare pizzabodems. Kleine pizzaatjes maken is soms veel leuker dan allemaal 1 grote. Zo kunnen de kinderen allemaal verschillende pizza's maken.

Pizza kinderfeestje, Kleine spelletjes

Tussendoor een spelletje spelen is altijd leuk. Natuurlijk moeten de spelletjes wel passen in ons thema.Memory: Zo kun je memory spelen met keukenspullen. Leg op de grond verschillende keukenspullen neer. Van alles leg je 2 dingen neer. Blinddoek een kind en laat het binnen een vooraf afgesproken tijd proberen zoveel mogelijk spullen bij elkaar te vinden.Koksestafette: Even lekker rennen kan bij dit spel. Verdeel de groep in 2 groepjes en laat de kinderen in estafettevorm proberen op een dienblad steeds meer spullen heen en weer te brengen. Nummer 1 begint dus met 1 ui, loopt het parcours en geeft het dienblad door aan nummer 2 die ook nog een (gevuld) kopje op het dienblad zet. Zo wordt het dienblad steeds voller. Welke groep krijgt alle spullen snel heen en weer?Proefspel:Een spel dat altijd goed in de smaak valt is het proefspel. Blinddoek een kind en laat het proeven van dingen als: honing, mosterd, mayonaise, ketchup, chocoladepasta.

Pizza kinderfeestje, heb je hulp nodig?

Om je te helpen heb ik de pizzaspeurtocht gemaakt. In dit pakket vind je alles om in een handomdraai een pizzaspeurtocht te organiseren. Bovendien heb ik het aangevuld met lekker veel tips en inspiratie waarmee je pizzaparty zo geregeld is. . De kinderen helpen bij dit feestje kok Luigi van Parma. Tijdens dit feestje bakken ze pizza's, lopen een speurtocht en spelen leuke spelletjes tussendoor.  Naast een uitgewerkt draaiboek bevat dit feestje een webpagina met verschillende films van Luigi en zijn vrienden, route- en spelkaarten voor de speurtocht, diploma's, kleurplaten, en receptenboekjes. Zo ben je in een mum van tijd klaar voor een onvergetelijke dag.Wil je hier meer van weten? Klik dan hier:
Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel