Wist je dat we een winkel hebben bomvol knutselpret en kinderfeest?
Klik hier om dit te zien!

Page content

article content

Op je kinderfeestje pizza bakken? Gratis prints voor een pizzafeestje!

Welkom in ons Italiaanse restaurant! Jouw kinderfeestje wordt dit jaar wel heel bijzonder. Wat ga je doen? Dit keer ga je op je kinderfeestje pizza bakken. Ik help je een beetje met deze gratis prints en wat leuke tips voor een onvergetelijk pizzafeestje!

Een pizzafeestje organiseren is helemaal niet moeilijk. Ik laat je graag zien hoe je dit snel en handig aanpakt.

Uitnodigingen

Alles begint natuurlijk met de uitnodigingen. Wat zullen je gasten opkijken als je de uitnodiging net een beetje anders maakt door hem bijvoorbeeld te knopen aan een pollepel of pizzasnijder. Wil je nog een stapje verder gaan? Wat dacht je van een papieren koksmuts waarop je de uitnodiging plakt of schrijft of een kookschort waarop je met permanente stift de uitnodiging schrijft.
Koksmutsen en kookschorten vind je in onze webwinkel.

Aankleding van de kamer

Natuurlijk ontvang je je gasten in een Italiaans restaurant. De tafel is al gedekt. Mama of verkleed als  ober en dit jaar geen slingers maar stroken crêpe-papier in de kleuren van de Italiaanse vlag. In de gratis prints die ik voor je heb gemaakt, vind je labeltjes, wikkels voor drinkpakjes en een menukaart die je natuurlijk ook kunt gebruiken als plaatsaanduiding voor de gasten.

Pizza’s bakken

Het hoogtepunt van het feestje is natuurlijk het bakken van de pizza. Iedereen maakt een pizza zoals hij dat lekker vindt. Eerst snijden we samen  de ingredienten. Zorg voor veel variatie. Denk hierbij aan:

  • tomaat
  • paprika
  • ui
  • artisjok
  • champignon
  • ham
  • salami
  • broccoli

Ik heb leuke labels gemaakt die je kunt uitknippen en aan sateprikkers kunt hangen. Deze kun je in de bakjes met pizzabeleg zetten. Zo maak je in een handomdraai een leuk pizzatopperstation.

 

Natuurlijk kun je ook de pizzabodem zelf maken maar er zijn tegenwoordig ook kant en klare pizzabodems. Kleine pizzaatjes maken is soms veel leuker dan allemaal 1 grote. Zo kunnen de kinderen allemaal verschillende pizza’s maken.

Kleine spelletjes

Tussendoor een spelletje spelen is altijd leuk. Natuurlijk moeten de spelletjes wel passen in ons thema.

Memory:
Zo kun je memory spelen met keukenspullen. Leg op de grond verschillende keukenspullen neer. Van alles leg je 2 dingen neer. Blinddoek een kind en laat het binnen een vooraf afgesproken tijd proberen zoveel mogelijk spullen bij elkaar te vinden.

Koksestafette:
Even lekker rennen kan bij dit spel. Verdeel de groep in 2 groepjes en laat de kinderen in estafettevorm proberen op een dienblad steeds meer spullen heen en weer te brengen. Nummer 1 begint dus met 1 ui, loopt het parcours en geeft het dienblad door aan nummer 2 die ook nog een (gevuld) kopje op het dienblad zet. Zo wordt het dienblad steeds voller. Welke groep krijgt alle spullen snel heen en weer?

Proefspel:

Een spel dat altijd goed in de smaak valt is het proefspel. Blinddoek een kind en laat het proeven van dingen als: honing, mosterd, mayonaise, ketchup, chocoladepasta.

Lekker makkelijk

Om je te helpen heb ik de pizzaparty gemaakt. In dit pakket vind je alles om in een handomdraai een pizzafeest te vieren. De kinderen helpen bij dit feestje kok Luigi van Parma. Tijdens dit feestje bakken ze pizza’s, lopen een speurtocht en spelen leuke spelletjes tussendoor.  Naast een uitgewerkt draaiboek bevat dit feestje 2 films waarin de kinderen kok Luigi ontmoeten, route- en spelkaarten voor de speurtocht, diploma’s, uitnodigingen, kleurplaten, receptenkaarten en een deurposter. Zo ben je in een mum van tijd klaar voor een onvergetelijke dag.

pizzaparty

Wil je hier meer van weten? Klik dan hier:

pizzaparty

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Op je kinderfeestje pizza bakken? Gratis prints voor een pizzafeestje!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.