28 december 2014 
4 min. leestijd

Oud en nieuw met kinderen

Oud en nieuw met kinderen

Nog maar een paar dagen en het nieuwe jaar gaat beginnen. Dat gaan we natuurlijk knallend vieren.  Ik verzamelde  ideeën voor je waarmee je oud en nieuw met kinderen nog leuker maakt.

1. Aftellen tot Het nieuwe jaar

oud en nieuw met kinderen

Deze aftelkalender helpt de kinderen een beetje bij het kijken naar hoe lang het nog duurt tot het grote feest losbarst. Hier kun je lezen hoe je hem maakt.

2. Gekke foto’s

oud en nieuw met kinderen

Als het dan eindelijk zo ver is, wil je zo’n bijzonder moment natuurlijk wel goed vastleggen. Dat doe je makkelijke met deze gratis prints. Samen met de kinderen knip je ze voor oud en nieuw uit en plak je ze aan dunne stokjes of rietjes. Zoek nu in huis een goede plek waar je foto’s kunt maken en leef je helemaal uit!!

3. Wat gaan we doen?

oud en nieuw met kinderen

Zo’n avond duurt best wel lang. Jonge kinderen gaan vaak nog even slapen maar hoe ouder ze worden, des te langer willen ze het feest meemaken. Hangen voor de tv kan het hele jaar dus dit spel van Moodkids is dan wel heel erg leuk! Ieder uur zit er een nieuw spel verstopt in de vrolijk versierde sterren.

4. Deze hoed staat je goed!

oudjaar-met-kinderen

Deze hoed staat iedereen goed! En de bijpassende bril is trouwens ook best leuk. Ik heb een print voor je klaargezet waarmee jij de bril en de hoed samen met de kinderenk unt maken. Daar vind je trouwens ook een stap voor stap vide instructie die je samen met de kinderen kunt kijken.

Hier zie je hoe de hoedjes en de bril zijn gemaakt.

5. Het geluk lacht je toe!

oud en nieuw met kinderen

Fortune cookies ken je vast. Deze variant maak je samen met de kinderen en deel je uit tijdens het oudjaarsfeest. Wat zal iedereen opkijken! De wensen vind je hier maar je kunt natuurlijk zelf ook leuke wensen bedenken

6. Smikkel oliebollen bakken

smikkel chocolade oliebol recept

Samen oliebollen bakken is een leuk klusje. Het wordt extra leuk als de oliebollen een beetje extra smikkelig worden. Met dit recept maak je van gewone oliebollen bijzondere oliebollen die bij kinderen zeker in de smaak zullen vallen.

7. Samen gezellige spelletjes doen

oudjaar-met-kinderen

In onze familie is oudjaarsavond altijd het moment voor spelletjes. En als kind wist je dan al, je moest al je kleingeld meenemen want je kon met de spelletjes geld verdienen. Stuivers en dubbeltjes wisselden bij gekke spelletjes van eigenaar. Zo was een van de spelletjes stuivertje schuiven. Het enige dat je hiervoor nodig had was een dobbelsteen, een bakje en voor iedere speler 3 stuivers. Nu gooi je om beurten met de dobbelsteen.

  • Gooi je 3? Dan schuif je een stuiver naar links
  • Gooi je 5? Dan schuif je een stuiver naar rechts
  • Gooi je 6? Dan doe je een stuiver in de pot ( bij ons altijd onder het gezamenlijk roepen “in de pot”

Degene die de laatste stuiver in de pot doet, wint de hele pot

Als je even nadenkt, zijn er tal van leuke spelletjes die je kunt spelen. Haal de sjoelbak onder het stof vandaan,  pak het bingospel uit de kast, pak de leukste bordspellen tevoorschijn of speel Oudhollandse spelletjes. Ik heb een aantal spelletjes voor je op een rijtje gezet in dit blog.

8. Quizzen

oudjaar-met-kinderen

Samen een quiz spelen is altijd gezellig. Zeker als je dit in teams speelt waarbij je jong en oud mengt zodat er een eerlijke verdeling is. Bedenk verschillende quizvragen en het feest kan beginnen. Zorg voor verschillende rondes. Zo kun je een ronde met schatvragen doen, een muziekronde of een ronde met vragen over het afgelopen jaar. ( en dat kunnen dan natuurlijk ook leuke vragen zijn over wat je als gezin het afgelopen jaar hebt meegemaakt, misschien zelfs wel voorzien van een leuke fotopresentatie) In Powerpoint kun je de wuiz zelfs op een scherm laten zien. Dat maakt het extra bijzonder.

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan hebben wij leuke quizzen voor je verzameld, bijvoorbeeld de winterquiz. Je vindt ze hier

quiz-kinderen

9. Minute to win it

Gekke spelletjes die je in een minuut moet volbrengen. Dat is het idee van minute to win it. Op het internet vind je tal val leuke spelletjes die je vaak met weinig middelen zo hebt geregeld. Verzamel een aantal leuke minute to win it spelletjes. Wedden dat dit lachen wordt?

Een kant en klaar minute to win it pakket inclusief filmpjes hebben we trouwens voor je in onze webshop. Lekker makkelijk. Hier vind je het pakket

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Meer weten?

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel