Sint Maarten lampion knutselen, een spookachtige licht

Sint Maarten lampion knutselen, een spookachtige licht

Bijna is het zover; Sint Maarten. Wij hebben er zin in! Natuurlijk gaan we zelf een lampion knutselen. Wij maakten dit keer een spook. De spulletjes die je hiervoor nodig hebt, heb je vast thuis wel staan. Snel aan de slag dus!

Lampion knutselen, dit heb je nodig

  • plastic fles of plastic bakje
  • stuk wit katoen
  • geel vliegerpapier of gele acrylverf
  • markeerstift
  • schaar
  • draad
  • plakband of lijm

Lampion knutselen, zo doe je dat

Wij gebruikten een plastic bakje en zetten dit op zijn kop. In de bodem van het plastic bakje maakten we een gaatje. Gebruik jij een plastic fles? Dan kun je een stukje van de hals af halen zodat het lichtje er makkelijk in kan.

Knip een groot vierkant stuk katoen. Teken hier met pen of potlood twee grote cirkels op, op de plek van de ogen. Knip de ogen uit en teken langs de rand van de ogen met de markeerstift zwarte randen. Teken een enge mond op de stof.

 

beplak het plastic bakje met het gele vliegerpapier op de plek van de ogen. Heb je dit niet? Je kunt de fles ook beschilderen met gele acrylverf.

Hang de stof nu over het bakje. Teken op het gele vliegerpapier twee pupillen op de plek van de ogen.  Prik aan de bovenzijde door de stof en het bakje aan weerszijden twee gaatjes waar je het draadje doorheen haalt.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel