Sint Maarten lampion maken , groep 7b goed gedaan!!

Sint Maarten lampion maken , groep 7b goed gedaan!!

Met groep 7 ging ik voor Sint Maarten de afgelopen tijd  een lampion maken. De keuze was snel gemaakt. Dit jaar wilden we vogelhuisjes maken en gekke gezichten.

Ik vind het resultaat echt leuk geworden en deel het graag met je

Vogelhuisjes

lampion maken

lampion maken

lampion maken

Van melkpakken maakten we vogelhuisjes. Eerst hebben we de vogelhuisjes beplakt met mooi papier en vervolgens hebben we raampjes uitgeprikt die we met vliegenpapier hebben beplakt. De bodem van het pak hadden we weggehaald zodat we de raampjes precies konden beplakken. Het dak en de bodem maakten we van dik karton. Nu moesten de vogelhuisjes nog verder worden versierd. Hiervoor hadden veel kinderen leuke extra’s meegenomen. Zo waren er vlindertjes, vogeltjes en leuke lintjes. De vogelhuisjes werden zo extra bijzonder.

Gekke bekken

lampion maken

lampion maken

lampion maken

Op en groot vel papier hebben we gekke gezichten ontworpen. Het idee was dat de gezichten in ieder geval een grote open mond moesten hebben. Toen het ontwerp klaar en uitgeknipt was, hebben we het overgezet op gekleurd papier. Nu werd het gezicht verder afgemaakt. Het kreeg tanden, grappige oren of een tong. Het gezicht werd nu op een  fles geplakt. Sommige kinderen maakten hierna nog een achterhoofd zodat ook de achterzijde van de fles werd versierd. Anderen gaven het hoofd een hoed of gek haar. Zo ontstonden er allerlei gekke, vreemde of enge gezichten.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel