16 november 2022 
2 min. leestijd

Sinterklaas bingo

Sinterklaas bingo

Sinterklaas is de tijd van gezellig samen. Als het buiten koud wordt, maken we het binnen gewoon gezellig. Samen een stoomboot knutselen of pepernoten bakken of natuurijk spelletjes spelen. Een van de leukste spelletjes is volgens mij bingo en nu Sint en de pieten in het land zijn, moet dat natuurlijk een Sinterklaas bingo zijn. Ik heb een Sinterklaas bingo voor je ontworpen dat je gratis kunt downloaden.

Natuurlijk leg ik je ook stap voor stap uit hoe je met jongere of oudere kinderen Sinterklaas bingo kunt spelen. En ben jij zo'n bofkont die in de Sinterklaas tijd jarig is? Dan is dit natuurlijk de perfecte invulling voor je kinderfeestje.

Sinterklaas bingo, dit heb je nodig:

  • Print Sinterklaas bingo
  • pepernoten
  • kleine prijsjes of kleine snoepjes
  • eventueel stiften of potloden
  • een schaar
  • voor oudere kinderen, bingokaartjes met getallen

Sinterklaas bingo, zo doe je het:

Je kunt Sinterklaas bingo op verschillende manieren spelen. Ik laat je een versie zien voor jongere en een versie voor oudere kinderen zien.

Sinterklaas bingo voor jongere kinderen

Bij deze variant gebruik je de print die ik heb bijgevoegd.  Print de bingokaarten en zet midden op de tafel een pot met pepernoten.

Sinterklaas bingo met pepernoten

Knip de losse kaartjes op de laatste pagina van de print uit en doe deze in een bakje met de afbeelding naar beneden.

Geef ieder kind een bingokaart en leg duidelijk uit wanneer iemand bingo heeft. 

Dat kan bijvoorbeeld zijn als alle vakjes gevuld zijn met een pepernoot bij het bovenste of onderste rijtje van links naar rechts of bij alle rijtjes  van boven naar beneden. 

Laat dan één voor één de afbeeldingen goed zien. Als de kinderen de afbeelding herkennen op hun kaart, leggen ze op de afbeelding een pepernoot, net zo lang tot iemand bingo heeft. Diegene mag dan een prijsje ophalen.

Is het spel klaar? 

Dan eten de kinderen lekker alle pepernoten op en kun je het spel nog een keertje spelen.

Bubbels en Confetti speelde de Sinterklaas bingo:

Sinterklaas bingo voor oudere kinderen

Met oudere kinderen kun je natuurlijk een wat moeilijkere variant spelen. Voorwaarde is wel dat de kinderen getallen begrijpen.

Nu gebruik je een bingokaartje met getallen. (gebruik dus nu niet de bingokaartjes uit de bijlage maar reguliere bingokaartjes) Weer zet je een bak met pepernoten midden op de tafel.

Spreek ook nu goed af wanneer iemand bingo heeft.  

Elke keer als een getal genoemd wordt dat op de kaart staat, mag het kind hier een pepernoot op leggen. 

Spaans bingo

Wil je het nog een stapje moeilijker maken, dan kun je de getallen in het Spaans noemen. Vooraf oefen je met de kinderen de Spaanse getallen . Dit doe je op een leuke manier met dit liedje. 

Neem de tijd, de kinderen hebben nu wat meer tijd nodig om de getallen te vinden maar dat maakt het juist extra spannend.


Veel plezier!!


Meer leuks voor Sinterklaas

Sinterklaas

Knutselen voor Sinterklaas? Je huis gezellig versieren of een Sinterklaas speurtocht? In onze webshop hebben we allerlei leuke materialen waarmee je Sinterklaas nog leuker maakt.

Hier vind je de Sinterklaas materialen

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Ellen Aarsman
Door

Ellen Aarsman

op 22 Nov 2022

Goede morgen, Ik wil graag van de bingo gebruik maken voor de kinderen op de bso. Waar kan ik hem downloaden? Als ik op "hier bij downloaden druk gebeurd er niets."

Reactie plaatsen

Zoek een artikel