02 december 2014 
1 min. leestijd

Sinterklaas knutselen: pakjesboot 12

Sinterklaas knutselen: pakjesboot 12

In de klas  wilden we samen iets leuks maken waarmee we het lokaal in Sinterklaas stemming konden brengen. Wij kozen voor de stoomboot van Sinterklaas. Omdat hij zoveel moet meenemen, was één boot natuurlijk niet genoeg.

We ontwierpen allemaal onze eigen stoomboot. Ieder kind kreeg een klein velletje papier waarop het de stoomboot tekende. Deze werd uitgeknipt.

Op een groot blauw vel karton plakten we blauwe golvende stroken. Deze hadden we uit hoedenstroken geknipt. We gebruikten verschillende tinten blauw. De stroken werden verspreid over het blauwe vel geplakt waarbij we ervoor zorgden dat de bovenzijde van de strook nog niet vast zat. Hier schoven we de de boten tussen. Wij vonden het resultaat erg leuk. Ik ben benieuwd naar jullie pakjesboten.

Sinterklaas knutselen pakjesbootSinterklaas knutselen pakjesbootSinterklaas knutselen pakjesboot

Nog meer leuks voor Sinterklaas:

Wil je meer Sinterklaas tips, bijvoorbeeld om een leuk Sinterklaas feestje te organiseren? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaas knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Sinterklaas speurtocht of leuke knutselpakketten in het Sinterklaas thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel