Sinterklaas spelen, een Sinterklaas theater knutselen

Sinterklaas spelen, een Sinterklaas theater knutselen

Wat is er nu leuker dan Sinterklaas spelen. In dit Sinterklaas theater kun jij een mooi verhaal verzinnen en dat spelen voor je publiek. Zo gaat wachten op pakjesavond ineens een stuk sneller!

Wil je zelf dit Sinterklaas theater knutselen? Wij laten je zien hoe je dat doet!

Sinterklaas spelen, een Sinterklaas theater knutselen, dit heb je nodig:

Sinterklaas spelen, een Sinterklaas theater knutselen, zo maak je het:

Knip van de doos de zijflappen. Gooi deze niet weg want je gaat er een paar nog gebruiken. Doe ditzelfde aan de onderkant van de doos. Je houdt dus een doos over zonder bodem en bovenkant.

Pak nu een groot stuk bakpapier of vliegerpapier, vouw het om de randen van de doos en plak dit tegen de open kant van de doos. Doe dit met breed plakband. Het is best even een lastig  klusje waar je een paar extra handen bij kunt gebruiken.

Teken op een van de flappen een mooie rand en knip dit uit. Teken op twee korte flappen ook een rand en knip ook deze uit. Op de flappen teken je  met de dikke zwarte stift een sierlijke rand.

Nu  knip je uit de print de figuurtjes die je wilt gaan gebruiken. Het is handig om de print op dik papier af te drukken, dan blijven je poppetjes wat steviger als je ze uitknipt. Plak met het dunne plakband achter ieder poppetje een satehprikker waar je het poppetje aan vast kunt houden.

Nu kan de show beginnen. Zet de bureaulamp achter je neer en zet je theater op een tafel. Verzamel je publiek en je Sinterklaas voorstelling kan beginnen.

Natuurlijk kun je er nog allerlei figuurtjes bij maken  zodat je je show helemaal echt kunt maken!

Bekijk de video:

Nog meer leuks voor Sinterklaas:

Wil je meer Sinterklaas tips, bijvoorbeeld om een leuk Sinterklaas feestje te organiseren? Klik dan hier

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaas knutseltips? Klik dan hier

Zoek je een kant en klare Sinterklaas speurtocht of leuke knutselpakketten in het Sinterklaas thema? Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel