18 januari 2019 
2 min. leestijd

Sneeuwmannen slinger knutselen

Sneeuwmannen slinger knutselen

Als je in de winter jarig bent, is het natuurlijk extra leuk als ook de decoratie bij het seizoen past. Daarom bedachten we een vrolijke sneeuwmannen slinger die je zelf kunt maken. Zo heb je al voorpret nog voordat je kinderfeestje begint.

Sneeuwmannen slinger maken, dit heb je nodig:

Sneeuwmannen slinger maken, zo doe je het:

Druk de sneeuwmannen en de sneeuwvlokken af op stevig papier. Knip nu alle onderdelen uit.

Op de armen van de sneeuwmannen zie je cirkeltjes staan. Dit is de plek waar je met de perforator gaatjes maakt.

Knip nu een lang stuk lint af en rijg de sneeuwmannen aan het lint. Rijg het lint achter de sneeuwman langs van arm naar arm.

Nu kun je aan de onderzijde van de sneeuwmannen met de punt van een schaar een gaatje drukken. Haal hier voorzichtig een lange draad door en maak aan de achterzijde een knoop of plak het koordje met een stukje plakband tegen elke sneeuwman.

Maak nu aan alle sneeuwvlokken met de punt van een schaar aan de boven en onderkant een gaatje en rijg een paar sneeuwvlokken aan het koord. Verdeel de sneeuwvlokken gelijkmatig over het koord. Aan ieder koordje kun je twee of drie sterren rijgen. Knoop aan de onderkant van het koord een kraal zodat de sneeuwvlokken mooi naar beneden blijven hangen.

Nu wordt het hoog tijd om je sneeuwmannen slinger op te gaan hangen.

Hang je de slinger voor het raam of toch liever dwars door de kamer heen?

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

 

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel