Spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer

Spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer

Als je in de zomer jarig bent, kun je je feestje lekker buiten vieren. Ik verzamelde de leukste  buiten spelletjes voor je.

spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer:

Drie benen race:

Knoop bij een tweetal de benen aan elkaar en probeer samen snel de eindstreep te halen. Welk tweetal lukt dit het snelst?

Where do we find the time gaf deze tip maar heeft ook andere leuke spelletjes. Kijk daarvoor hier

Wasknijper stelen:

Ieder kind krijgt een wasknijper aan de achterzijde van de kleding. Een van de kinderen is de “tikker” Op je startteken probeert deze alle knijpers te verzamelen. Is je knijper afgepakt, ben je af. Dit spel kun je ook doen met lintjes die de kinderen als staarten uit hun broek laten steken (een staart)

Reuze boter kaas en eieren:

Van een kleed maak je met een markeerstift een groot boter kaas en eieren spel. Nu verzamel je frisbees in twee kleuren. Dit worden de fiches die je op het speelbord kunt leggen.

Bron: a turtles life for me

Ballon darts

Opgeblazen ballonnen prik je voorzichtig met een punaise op een houten plank. Darten wordt nu net een tikje leuker. Wie kan er met een dartpijltje een ballon kapot prikken?

Schudden maar!

Een leeg tissuedoosje vul je met tafeltennisballetjes. Aan weerszijden bevestig je een koord zodat het doosje om de middel van een kind geknoopt kan worden. Nu moet er heel hard geschud worden zodat alle balletjes uit het doosje vallen. Wie kan dit het snelst?

We vonden deze leuke activiteit hier

Flamingo ring werpen

Zo makkelijk kan het zijn; bij tal van tuincentra vind je de grappige roze flamingo’s. Zet deze in een pot met zand of aarde en ze zijn een super ringvanger. Easy home had trouwens nog meer leuke spelletjes, dus zeker de moeite waard om hier even te kijken!

Laat de ballen maar vallen

Hoe leuk is dit? Trek de stokjes weg en kijk of de ballen vallen. Op All Parenting zie je precies hoe je dit spelletje klaarmaakt.

Reuze memory

Studio DIY laat zien dat je memory ook buiten kunt spelen. Verzamel wat karton en maak eenvoudig reuze memory  kaarten. Klaar? Spelen maar

Mikken met een Waterpistool

Snel schieten op plastic bekertjes die je aan een draad hebt gehangen. Wie kan de bekertjes snel naar de overkant schieten?
Dit spel en andere waterspelletjes vind je op de pagina van designdazzle

Obstakel race in de tuin

Je moet er even voor aan de slag maar dan heb je wel een hele middag plezier. Kijk even in de schuur naar oude planken, wat touw en balken en haal wat trapjes of stoelen uit huis. Nu bouw je de tuin om tot een obstakelrace die je natuurlijk steeds een klein beetje kunt veranderen. Begin eenvoudig en maak het steeds een beetje moeilijker. Frugal Fun 4 boys laat je precies zien hoe zij dit aangepakt hebben. Let op: het is wel verstandig om dit op gras te doen zodat de kinderen zacht vallen.

Bigfoot

Dat wordt lachen! Van karton maak je  grote voeten. Bevestig op de voet een slipper of maak van een stuk stof op de voet een lus waar je je voet in kunt schuiven.

Wat dubbelzijdig plakband op de tenen zorgt dat er op de tenen lichte balletjes (tafeltennisballetjes bijvoorbeeld) blijven plakken. Die moeten natuurlijk naar de overkant worden gebracht en vervolgens zo snel mogelijk in een bak worden gedaan zonder met de handen te gebruiken.

Wil je een duidelijke instructie? Kijk dan even hier.

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Lisa
Door

Lisa

op 15 Jul 2015

Leuk al die spelletjes. Zo zie je dat niet altijd honderden euros uit hoeft te geven voor een leuk kinderfeestje!

Reactie plaatsen

Zoek een artikel