arrow_drop_up arrow_drop_down
18 juni 2015 

Spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer

Als je in de zomer jarig bent, kun je je feestje lekker buiten vieren. Ik verzamelde de leukste  buiten spelletjes voor je. 

spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer:

Drie benen race:

kinderfeestje spelletjes in de zomertijd

Knoop bij een tweetal de benen aan elkaar en probeer samen snel de eindstreep te halen. Welk tweetal lukt dit het snelst?

Bron: Jabadoo

 

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdWasknijper stelen:

Ieder kind krijgt een wasknijper aan de achterzijde van de kleding. Een van de kinderen is de “tikker” Op je startteken probeert deze alle knijpers te verzamelen. Is je knijper afgepakt, ben je af. Dit spel kun je ook doen met lintjes die de kinderen als staarten uit hun broek laten steken (een staart)

Bron: Jabadoo

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdReuze boter kaas en eieren:

Van een kleed maak je met een markeerstift een groot boter kaas en eieren spel. Nu verzamel je frisbees in twee kleuren. Dit worden de fiches die je op het speelbord kunt leggen.

Bron: a turtles life for me

 

 

kinderfeestje spelletjesBallon darts

Opgeblazen ballonnen prik je voorzichtig met een punaise op eenhouten plank. Darten wordt nu net een tikje leuker. Wie kan er met een dartpijltje een ballon kapot prikken?

Bron: catch my party

 

kinderfeestje spelletjesSchudden maar!

Een leeg tissuedoosje vul je met tafeltennisballetjes. Aan weerszijden bevestig je een koord zodat het doosje om de middel van een kind geknoopt kan worden. Nu moet er heel hard geschud worden zodat alle balletjes uit het doosje vallen. Wie kan dit het snelst?

Bron: parents.com

 

 

 

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdKruip door, sluip door:

Maak van touw een parcours waartussen de kinderen  moeten proberen de overzijde te halen. Natuurlijk kun je het nog moeilijker maken met hoepels, en andere dingen waar de kinderen over, onder en door moeten kruipen. Idee vind je hier

 

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdLevensgroot scrabble

Het spel scrabble ken je vast. Maar wat nou als je het spel eens heel groot maakt? Op vierkante stukken karton schrijf je met markeerstift letters en het spel kan beginnen. Meer weten? Kijk dan hier

 

 


Mikken met een Waterpistoolkinderfeestje spelletjes in de zomertijd

In een blok natte oase prik je drie golf t’s. Hierop leg je 3 tafeltennisballetjes. Laat de kinderen nu op enige afstand staan en proberen met een waterpistool de balletjes van de houders te schieten.

 

 

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdBallenbak:

Zet kleine bakjes of glazen potjes bij elkaar en noteer in ieder bakje punten.  Laat de kinderen op enige afstand proberen tafeltennisballetjes in de bekertjes te gooien. Wie sprokkelt de meeste punten bij elkaar?

 

 

 

kinderfeestje spelletjes in de zomertijdBallen werpen:

Van een groot plastic zeil maak je eenvoudig een doel. Maak gaten in het zeil en zet bij ieder gat de punten die kunnen worden verdiend en natuurlijk verdien je meer punten als het gat kleiner is.

 

 

Eenvoudig een  kinderfeestje organiseren?

Dat wordt nu wel heel erg makkelijk met onze kant en klare pakketten. Of je nu wilt knutselen, een bijzondere speurtocht wilt organiseren of op zoek bent naar decoratie voor je feestje? In onze webshop vind je het allemaal handig bij elkaar!

spelletjes kinderfeestje, buitenspelletjes in de zomer

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Lisa

Door

Lisa

op 15 July 2015

Leuk al die spelletjes. Zo zie je dat niet altijd honderden euros uit hoeft te geven voor een leuk kinderfeestje!

Reactie plaatsen

Koekje erbij?