10 september 2017 
2 min. leestijd

Uil trekpop knutselen

Uil trekpop knutselen

Oehoe, daar vliegt een uil voorbij. Hij fladdert met zijn vleugels! Heb je zin om samen met ons iets leuks te maken? Dan gaan we een uil trekpop knutselen!

Uil trekpop knutselen, dit heb je nodig:

  • print van de trekpop
  • schaar
  • plakstift
  • dik karton (bijvoorbeeld het karton van een pak muesli of schoenendoos)
  • koord
  • kraal
  • 4 splitpennen
  • puntschaar of perforator
  • cirkelpons
  • gekleurd papier

 

Uil trekpop knutselen, zo maak je het:

Knip de onderdelen van de uil uit en plak ze op het dikke karton.

Een uil trekpop knutselen

Knip dan je onderdelen nog een keer uit en controleer of de print overal goed vastgeplakt zit.

Een uil trekpop knutselen

Nu pons je uit het gekleurde papier cirkeltjes. Die vouw je dubbel en plak je op de buik van de uil. Wij deden dit in een patroontje waarbij we steeds een extra cirkeltje in iedere rij toevoegden.

Maak nu met de perforator gaatjes in de pootjes en de vleugels. Let op. Je maakt 1 gaatje in de buurt van de rand en 1 gaatje wat verder in het pootje of vleugeltje. (in de print zie je de cirkeltjes staan.

Maak ook gaatjes op de plek van de vleugels en poten in het lijf.

Doe nu een splitpen door het gat in het lijf, houd de vleugel of poot eronder en gebruik het gaatje dat het verst van de buitenrand zit. Buig de pootjes van de splitpen naar buiten zodat het onderdeel vast blijft zitten.

Als je alle onderdelen aan elkaar hebt gemaakt, knoop je een draadje van de ene vleugel naar de andere, en doe dit ook met de pootjes.. Gebruik nu de gaatjes die het dichtst bij de buitenrand zitten. Houd hierbij de vleugels  en pootjes recht naar beneden. Op die manier geef je de vleugels en pootjes zoveel mogelijk kans om straks op en neer te bewegen.

Nu knip je een lange draad af en die knoop je in het midden van de draad tussen de vleugels en daarna in het midden van de draad tussen de pootjes.

Aan de onderkant van de draad knoop je een kraal. Als je nu aan de draad trekt, bewegen de pootjes en de vleugels.

 

Een uil trekpop knutselen

 

Kijk je liever een filmpje waarin we je laten zien hoe je de trekpop maakt?

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel