Uitnodiging voor je kinderfeestje in de zomer, vrolijke mason jar

Uitnodiging voor je kinderfeestje in de zomer, vrolijke mason jar

Kijk jij ook zo uit naar je kinderfeestje? Als je jarig bent in de zomer, heeft dat zo zijn voordelen. Natuurlijk vier je dan een zomers kinderfeestje en daar hoort ook een zomerse uitnodiging bij. Ik bedacht voor jou deze vrolijke uitnodiging die je eenvoudig zelf kunt maken. Ik laat je stap voor stap zien hoe je dit doet maar heb ook een handige print voor je klaargezet. Snel aan de slag dus!

Uitnodiging voor je kinderfeestje in de zomer, dit heb je nodig:

 • stevig gekleurd papier
 • papier met een printje
 • plakstift
 • schaar
 • lint of draad
 • print van de mason jar ( deze heb ik hier voor je klaargezet)
 • washitape / masking tape ( dit is plakband met een printje)
 • rietjes

Uitnodiging voor je kinderfeestje in de zomer, zo maak je het:

De uitnodigingen heb ik op A6 formaat gemaakt. Houd hier dus rekening mee als je aan de slag gaat.

Begin met het uitknippen van de print. Ik heb zoals je kunt zien ruim buiten de lijntjes geknipt. Dat maakt het knippen een stukje makkelijker maar ik vind dat er ook leuker uitzien.

Op de print staan vier glazen potjes afgebeeld.

Nu pak je stevig gekleurd papier. Knip dit op A6 formaat en plak hier het papier met het printje op. Dit moet een klein beetje kleiner zijn dan je gekleurde papier zodat je beiden kunt zien.

Nu knoop je een stukje draad om de bovenkant van je potje. Doe dit heel voorzichtig zodat het papier niet kreukelt of oprolt.

Plak het glazen potje nu op je ondergrond.

Als je hier mee klaar bent, knip je een rietje op de juiste maat. Het moet iets korter zijn dan de kaart. Met een klein stukje tape plak je het op de kaart.

Nu kun je op de achterkant je eigen tekst schrijven of je kunt natuurlijk een klein tekstje typen op de computer en dit op de achterkant plakken.

Wil je meer tips voor een gezellig zomers kinderfeestje?

 • Hier vind je leuke tips voor buitenspelletjes
 • Een zomerfeetje organiseren wordt een makkie met de tips uit dit blog waarin ik je meer tips geef voor een kinderfeestje in de zomer.
 • Wil je zelf een leuke slinger maken? In dit blog laat ik je zien hoe je een leuke slipperslinger knutselt

Eenvoudig een kinderfeestje thuis organiseren?

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren maar zie je op tegen de voorbereidingen, ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Mag ik je dan een stukje helpen? Dat kan met kant en klare speurtochten of knutselpakketten voor kinderfeestjes en ook aan de decoratie heb ik gedacht.

Wil je weten wat we allemaal voor je hebben?

Kijk dan even hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel