Vaderdag knutselen: een memobakje met washitape

Vaderdag knutselen: een memobakje met washitape

Papa is de liefste en verdient natuurlijk een bijzonder cadeau voor vaderdag. Wij maakten deze keer een memobakje. Zo kan papa alles goed onthouden want hij schrijft het op. Ik maakte een filmpje waarin je precies kunt zien hoe je dit zelf kunt doen.

Vaderdag knutselen: een memobakje, dit heb je nodig:

  • melkpak
  • schaar
  • pen of stift
  • kleine blaadjes die in het bakje passen
  • washitape

Vaderdag knutselen: een memobakje, zo doe je het:

Het knutselen van het memobakje is helemaal niet moeilijk. Washitape vind je tegenwoordig bijna overal, van speelgoedwinkel tot hobbywinkel. Kies kleurtjes die papa mooi vindt.

Teken op het melkpak de rand waarop je gaat knippen. Aan de voorzijde knip je het pak een stukje in zodat de blaadjes makkelijk gepakt kunnen worden.

Nu knip je het pak over de lijn open.

Beplak nu het bakje van beneden naar boven met de washi tape. Zorg dat het hele pak wordt bedekt. Aan de bovenzijde en de voorzijde kun je het plakband mooi over de rand wordt geplakt.

Nu kun je wat velletjes papier knippen in de juiste maat en kun je op het bovenste blaadje een mooie boodschap schrijven voor papa.

Bekijk de video

In dit filmpje laat ik je precies zien hoe je het bakje zelf kunt maken.

Veel succes en laat je me weten hoe je bakje is geworden?

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel