Vaderdag knutselen, een stropdas sleutelhanger

Vaderdag knutselen, een stropdas sleutelhanger

Vaderdag knutselen, een stropdas sleutelhanger van krimpfolie

Vaderdag komt steeds dichterbij. Natuurlijk wil jij papa ook verwennen! Misschien doe je dat wel met deze vrolijke sleutelhanger. Je maakt de sleutelhanger van krimpfolie. Hoe je dit doet, lees je hier.

Vaderdag knutselen een stropdas sleutelhanger, dit heb je nodig:

 

  • krimpfolie
  • bakpapier
  • potloden of stiften
  • schaar
  • oven
  • metalen oogje
  • sleutelhanger
  • perforator
  • print van de stropdas

Krimpfolie is een speciaal folie waarop je met potloden en stiften kunt tekenen. Als je de folie in de oven doet, krimpt het naar 1/3 van de originele grootte. Dit is altijd een heel bijzonder schouwspel.  Krimpfolie kun je kopen in de hobbywinkel en soms ook in de speelgoedwinkel.

Vaderdag knutselen een stropdas sleutelhanger, zo maak je het:

Leg de print van de stropdas onder het krimpfolie en let op dat de niet verschuift. Trek nu  nu het aantal stropdassen dat je wilt gaan maken, over.

Nu kun je de stropdassen met potlood of stift gaan inkleuren. Misschien wil je er nog wel iets liefs op schrijven voor papa maar let wel op. Alles wordt maar 1/3 van de oorspronkelijke grootte. Schrijf dus niet te klein.

Knip nu heel voorzichtig de stropdas uit. Kijk uit bij bochtjes. Gebruik een fijne schaar, dan is de kans dat het krimpfolie lelijk wordt het kleinst.

Maak nu boven in de stropdas een gat met de perforator.

Leg het krimpfolie op bakpapier op een bakplaat in voorverwarmde oven (180 graden)

Het folie begint nu te krimpen. Hoe snel dat gaat, hangt een beetje af van wat je hebt gemaakt. Soms gebeurt dit al na 10 seconden, soms duurt het een minuut. Eerst gaat het krimpfolie krullen maar het wordt na een tijdje weer plat.

Zodra het is gekrompen, haal je de stropdas uit de oven en legt hier direct een zwaar voorwerp op. Laat het nu afkoelen.

Nu kun je de stropdas aan een sleutelhanger hangen.

Natuurlijk kun je het nog een beetje extra versieren door wat lintjes of een koordje met wat kralen aan je sleutelhanger te hangen.

Let op: bij deze knutsel heb je hulp van een volwassene nodig. De oven kan vervelende brandwonden veroorzaken. Vraag papa of mama om je te helpen bij het in en uit de oven doen van je stropdas!

 

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel