Valentijnsdag knutselen: een houten hart timmeren

Valentijnsdag knutselen: een houten hart timmeren

Genoeg geknutseld met stofjes, papiertjes en lintjes. Het werd hoog tijd voor wat ruiger werk. Voor Valentijnsdag timmerde ik een houten hart. Een leuk klusje waarbij kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Het is helemaal niet moeilijk dus lekker aan de slag!

valentijnsdag-houten-hart

Valentijnsdag knutselen: houten hart timmeren. Dit heb je nodig:

  • Houten plank ( ik gebruikte een mdf plank van 30 x 30 cm.)
  • hamer
  • spijkers
  • draad
  • schaar
  • plakstift of lijm (spuitlijm of hobbylijm)
  • mooi papier of stof
  • print van een hart of een hart getekend op papier
  • schaar

valentijnsdag-houten-hart

Valentijnsdag knutselen, houten hart. Zo doe je het het

valentijnsdag-houten-hart

Smeer de plank netjes in met de lijmstift of spuit de lijm op de houten plank. Leg hier het papier of de stof op. Gebruik dik papier zodat de kans op bubbelen klein is.

 

Leg nu de print van het hart op de plank. Zorg dat de print niet verschuift. Je kunt hem bijvoorbeeld om de plank vouwen en aan de achterkant met een stukje plakband vastzetten.

valentijnsdag-houten-hart

Timmer spijkers in de plank. Probeer dit op gelijke afstand te doen. Leg voor de zekerheid een oude plank onder je werk zodat je je kunstwerk niet vast timmert aan de ondergrond.

valentijnsdag-houten-hart

Als je klaar bent. Haal je het papier met het hart voorzichtig weg.

valentijnsdag-houten-hart

Knoop nu een draad vast aan een van de spijkertjes en rijg kriskras van spijker naar spijker. Ik gebruikte leuk gekleurd draad. Je kunt natuurlijk ook in een patroontje rijgen. Dan krijg je een motiefje op het hart.

valentijnsdag-houten-hart

Als je tevreden bent over je rijgwerk knoop je het laatste draadje vast aan een spijkertje. Het losse uiteinde steek je terug onder het rijgwerk op je hart.

Nu kun je je werk nog verder versieren. Je kunt bijvoorbeeld rondom je hart nog wat strassteentjes of knoopjes plakken.

Op je kinderfeestje knutselen?

Vind jij het leuk om zelf dingen te maken en wil je ook op je kinderfeestje knutselen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Hier vind je alle knutselpakketten

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel