27 januari 2021 
1 min. leestijd

Verrassende activiteit voor thuis, een tovertruc met kranten

Verrassende activiteit voor thuis, een tovertruc met kranten

Wordt het tijd om een ander eens flink te verrassen? Dan heb ik nog een leuke activiteit voor thuis voor je waarmee je anderen zeker versteld doet staan. Even oefenen en je zult zien dat anderen niet zullen geloven wat ze zien. De trucĀ  is eigenlijk een tovertrucje met kranten. Het is een vouwtrucje waarbij je iets heel bijzonders tevoorschijn tovert, en alles wat je nodig hebt is en krant en een goed verhaal. Dat laatste heb ik al voor je bedacht dus jij hoeft het alleen maar na te doen. Veel succes!

Verrassende activiteit voor thuis, dit heb je nodig:

  • groot vel krantenpapier
  • een goed verhaal ( kijk maar mee, ik doe het je voor)

Verrassende activiteit voor thuis, zo doe je het:

Begin met het vouwen van de boot. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je van een krant een boot kunt vouwen. Het is helemaal niet moeilijk dus aan de slag!

Als je boot klaar is, vertel je je verhaal stap voor stap.

Het verhaal gaat over een kapitein die met zijn boot aan een lange zeereis begon. Hij belandt in een zware storm en hierbij breekt eerst de punt van zijn boot, dan de mast en ten slotte ook de achterzijde waarna de boot zinkt.

De mensen thuis weten natuurlijk niet wat er met de boot is gebeurd en van de kapitein is nooit meer iets vernomen maar als je de krant openvouwt, kan iedereen zien dat er toch wel nog iets is teruggevonden. Wil jij weten wat dat is? Begin dan snel met vouwen, dan weet je het snel genoeg!

Verrassende activiteit voor thuis, bekijk de video:

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Ineke
Door

Ineke

op 11 Feb 2021

Ik ben het nu al kwijt?, ietsje te snel!

Susanne
Door

Susanne

op 11 Feb 2021

Hoi Ineke, Lang verhaal kort. Vouw een bootje van een krant. Misschien kun je je nog van vroeger herinneren hoe je dit doet. Scheur vervolgens de voorzijde, achterzijde en bovenzijde van de boot en maak hem open, dan zie je opeens iets verschijnen... En... je mag de video natuurlijk tussendoor ook gewoon stopzetten, dus rustig aan op je eigen tempo ;) Groetjes Susanne

Reactie plaatsen

Zoek een artikel