Warme wanten voor de winter knutselen

Warme wanten voor de winter knutselen

Het lijkt langzaam steeds een beetje kouder te worden. De winter krijgt ons nu echt in zijn greep. Een paar warme wanten is dan altijd fijn. Samen met mijn groep 5 maakte ik deze warme wanten die nu een leuk plekje kregen in de klas.

Warme wanten voor de winter knutselen, dit heb je nodig:

  • gekleurd papier (a4)
  • potlood
  • Oostindische inkt
  • kroontjespen
  • schaar

Zorg dat de tafel goed is beschermd. De oostindische inkt is hardnekkig. Let ook op de kleding van de kinderen. Stroop mouwen op en trek de kinderen eventueel een schort aan.

Laat het kind nu met potlood een want tekenen op het gekleurde papier.

Met de kroontjespen mogen de kinderen nu patroontjes tekenen op de want. Zorg dat de hele want is gevuld

In mijn klas vonden de kinderen de kroontjespen erg leuk maar tekenen met deze pen was toch even wennen. Wij hadden eerst even geoefend op een kladpapiertje.
Als de want helemaal is voorzien van een mooi patroontje kan hij worden uitgeknipt en kan hij een mooi plekje krijgen aan de muur.

Je kunt de kinderen natuurlijk ook 2 wanten op wat dikker karton laten tekenen en de kinderen een koordje laten vingerknopen. De wanten kunnen dan net als echte wanten met het koordje aan elkaar worden gebonden. (je kunt het koordje aan de want nieten)

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel