Zomer knutselen: zonnige zonnevanger maken

Zomer knutselen: zonnige zonnevanger maken

In de zomer genieten we van het mooie weer. Daarom maken we dit keer een zonnige zonnevanger die je voor het raam kunt hangen en waar de zon mooi doorheen kan schijnen. Knutsel je met ons mee?

Zomer knutselen, zonnige zonnevanger, dit heb je nodig:

  • transparante lijm
  • doorschijnende deksels
  • acrylverf
  • kwast of satehprikker
  • gekleurd draad
  • kralen
  • plakband
  • schaar

Zomer knutselen, een zonnige zonnevanger

Zomer knutselen, zonnige zonnevanger, zo maak je het:

Spuit transparante lijm in het deksel en giet hier op verschillende plekken wat acrylverf in.

Met een kwast of een satehprikker kun je de verf voorzichtig verspreiden in een mooi patroon. Maak op deze manier verschillende zonnevangers.

Nu laat je de lijm drogen. Soms lukt het om de lijmlaag heel voorzichtig uit het deksel te halen. Of dit lukt, hangt een beetje van de lijm af die je gebruikt. Als dit gaat, kun je het eruit halen, lukt het niet, dan laat je de lijmlaag in het deksel zitten.

Knip nu het gekleurde draad af en maak aan de bovenkant een lus.

Leg de zonnevangers met de mooie kant naar onderen op tafel en leg hier het draad op. Nu plak je het draad met wat stukjes plakband tegen de zonnevanger. Rijg aan de draad wat kralen en plak dan de volgende zonnevanger vast aan de draad.

Ga zo door en rijg ten slotte aan de onderkant van de draad nog een paar kralen en knoop ten slotte de draad goed af.

Video bekijken:

Bekijk hier de video waarin we stap voor stap laten zien hoe je de zonnevanger kunt maken.

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Over de schrijver
Heel wat jaren heb ik als leerkracht gewerkt op basisscholen. Knutselen was een van mijn favoriete vakken. Ook kinderfeestjes vond ik altijd super leuk om te organiseren. Eerst deed ik dit met veel plezier voor mijn kinderen, later ging ik dit op verzoek ook voor anderen doen.
Reactie plaatsen

Zoek een artikel