Zomers etui knutselen
Knutselen school
Susanne Tomasovic
Knutselen school
09/07/2017
1 min
0

Zomers etui knutselen

09/07/2017
1 min
0

Bij de zomer horen lekkere meloenen. Jammie, lekker in het warme zonnetje genieten van een sappig stukje meloen. Om in de zomerstemming te komen, versieren we ons etui ook met meloenen. Doe je met ons mee? Dan gaan we een zomers etui knutselen.

Zomers etui knutselen, dit heb je nodig:

  • katoen etui
  • textielverf
  • textielstiften
  • aardappel
  • aardappelmesje
  • keukenrol

Meloen etui knutselen

Zomers etui knutselen, zo maak je het:

Neem en velletje keukenrol, vouw dit dubbel en schuif het in je etui. Hierdoor voorkom je dat de verf straks doordrukt op de onderkant van je etui.

Snijd een aardappel doormidden. Dit wordt een stempel. Snijd hier voorzichtig een halve cirkel uit. Je kunt op dezelfde manier ook een kwart cirkel uit de aardappel snijden.

Meloen etui knutselen

Giet wat rode verf in een bakje en doop hier de aardappel in. Een teveel aan verf kun je afvegen aan een stukje keukenrol.

Stempel nu wat meloenen op je etui en laat dit goed drogen.

 

Nu teken je om de ronde buitenrand van de meloen een groene buitenkant en op de meloen teken je ten slotte nog wat zwarte pitjes.

Laat het goed drogen en doe hetzelfde op de andere kant van je etui.

Om te zorgen dat de verf goed blijft zitten moet je het etui nog even strijken op katoenstand.

Meloen etui knutselen

Knutselen op je kinderfeestje?

Houd jij van knutselen en wil je ook op je kinderfeestje iets leuks maken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Onze kant en klare knutselpakketten zijn er voor alle leeftijden en voor jongens en meisjes. Met een duidelijke uitleg en een knutseldiploma voor iedereen wordt het wel heel eenvoudig om een knutselfeestje te organiseren.

Ben je nieuwsgierig welke pakketten wij voor je hebben?

Klik dan hier

Reacties
Categorieën